Nyírbátori FC – A tizenegyes után már tizenegy!

Lakatos László a végén értékesítette a tizenegyest, és egyenlített
Lakatos László a végén értékesítette a tizenegyest, és egyenlített - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Kétszer is hátrányból állt talpra, és őrzi jó sorozatát az NB III-as nyírbátori futballcsapat.

Csipkedték magukat a nyírbátori játékosok az NB III szombati rangadóján, a kellemetlen szeles, hűvös időben a Rákosmente KSK otthonában játszott mérkőzésen. Még csak öt perc telt el, de már háromnál tartottak a ziccernek számító helyzetek számában.

A futball törvényszerűsége így újra érvényesülhetett, hiszen a hazaiak az első épkézláb támadásukból vezetést szereztek. A bátoriak nem estek pánikba, rendre formás támadásokat vezettek a széleken, és még a szünet előtt sikerült az egyenlítés. A második félidőben is folytatódott a vendégfölény, de egy védelmi hibát a fővárosiak kihasználtak, és újra megszerezték a vezetést. Közvetlenül a befejezés előtt azonban ismét sikerült az egyenlítés, így folytatódott a veretlenségi sorozat, a tizenegyesből elért gólnak is köszönhetően immár tizenegy mérkőzésből áll ez a széria. A látottak alapján az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

NB III: Keleti csoport, 23. forduló

Rákosmente KSK–Nyírbátori FC 2–2 (1–1)

Rojik-pálya, 150 néző, v.: Kovács G. P.

Rákosmente KSK: Markek – Simita, Lucz, Bárányos, Balaskó Cs., Kokenszky, Farkas Z., Törőcsik B. (Kerék, 79.), Dóczi, Gyárfás T., Sóron. Szakmai igazgató: Szűcs Lajos.

Nyírbátor: Vasas G. – Szabó R., Kornutjak, Müller Zs., Bagi Á., Lakatos L., Illés Gy., Kinczel (Reznek, 68.), Terdik (Mankó, 93.), Roszel (Boros D., 91.), Hornyák M. Játékos-edző: Ambrusz Árpád.

Gól: Kokenszky (13.), Bárányos (77.), illetve Hornyák M. (33.), Lakatos L. (11-esből, 89.). Jó: Markek, illetve Kornutjak, Roszel, Hornyák M. (Tudósító: Janovics János)

Szűcs Lajos: – A Nyírbátor akaratból jelesre vizsgázott, mi hiába vezettünk kétszer is, az előnyt nem sikerült megőrizni. Igazságos eredmény született.

Ambrusz Árpád: – Úgy játszottuk le az első félidőt, ahogy elterveztük, de sajnos a helyzetek értékesítésével hadilábon álltunk. Ez az egyetlen hiányérzet, amit a csapattal kapcsolatosan el tudok mondani.
hirdetés