Nyírbátori FC – Állták a versenyt a bajnokesélyessel

Benkő Balázs (balra) a tavaszi első fordulóban elszenvedett sérülése után tért vissza a bátori csapatba
Benkő Balázs (balra) a tavaszi első fordulóban elszenvedett sérülése után tért vissza a bátori csapatba - © Fotó: Racskó Tibor
Nyírbátor – Elvettek egy gólt a nyírbátoriaktól, akiknek így lezárult a tizenegy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatuk a labdarúgó NB III-ban.

Most lehetne jönni azzal, hogy minden sorozat megszakad egyszer, meg legalább lekerült a teher a nyírbátori vállakról, de aki látta a tizenegy meccsből álló veretlenségi sorozatát lezáró NYFC vasárnapi mérkőzését a Kazincbarcika ellen, az tudja, mindez olcsó kifogás. Az NB III-as listavezető ellen 0–2 után is volt esélye a pontszerzésre a Nyírbátornak, hiszen a szépítő gól szerzője, Hornyák Marcell a jobb felső sarkot elkerülő ballábas kapáslövése igazán gólt érdemelt volt, a hajrában pedig még kétszer a vendégkapuba került a labda. Jó, a második szituációnál az előrehúzódó kapus, Vasas Gergő állítólag tényleg kezezett, de hogy Roszel Róbert találatát, miért nem adták meg, azt senki nem érti.

– Fáziskéséssel szólt a síp, és bár az ellenfél kapusa valóban a földre került, utána ment tovább a játék, és csak akkor fújt a játékvezető, amikor a kapuba tartott a labda – emlékezett a történtekre Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak játékos-edzője. – Elvettek tőlünk egy gólt, és bosszant még az első percben kihagyott Kinczel Ervin-helyzet, mert ha korán megvan a vezetés, ez a meccs teljesen másként alakul. Így sincs baj, mert a bennmaradás kiharcolásán túl nagy céljaink nem lehetnek a bajnokságban, az a fontos, hogy a játékosok fejlődjenek, és elhiggyék, hogy később a magasabb osztályban is meg tudják állni a helyüket. Akik most hibáztak, azok talán a kelleténél is jobban tisztelték a listavezetőt, pedig a meccs elején feltett kérdésemre is megkaptuk a választ: összességében álltuk a versenyt a bajnoki cím legfőbb várományosával.

A nyírbátoriak a három élcsapat után három olyan riválissal találkoznak, amelyekkel szemben bőven lehet esélyük pontjaik gyarapítására, hiszen a hatvani mérkőzést követően két hazai fellépés következik a Diósgyőr II és a REAC ellen.Nyírbátori FC – Ennek nem így kellett volna megszakadnia

A hajrában két gólt is elvettek a nyírbátori csapattól, így az éllovas Kazincbarcika nyerte meg az NB III-as rangadót.
hirdetés