Nyírbátori FC – Alsóházi derbi Rákospalotán

Terdik Zsolt (balra) és Bátor terveinek most a REAC állna ellent
Terdik Zsolt (balra) és Bátor terveinek most a REAC állna ellent - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Négy közvetlen riválisa közül sorban az utolsóval játszik szombaton a Nyírbátori FC a labdarúgó NB III-ban.

Egymás hegyén-hátán az NB III Keleti csoportjának utolsó öt helyezettje, magyarán a kiesőjelöltek. A 13. helyen álló REAC-nak 23 pontja van, 17.-ként utolsó Tiszaújvárosnak pedig 21, magyarán ebben a bolyból (amelynek tagja a 14. helyen álló, 22 pontos Nyírbátori FC is) még bárki végezhet a búcsút érő utolsó pozícióban. A 16. Felsőtárkánynak (21 pont) és a Tiszaújvárosnak annyi a hátránya, hogy ők még lesznek szabadnaposak.

A Nyírbátor viszont éppen most jutott túl a kötelező pihenőn, így kellően ráhangolódhatott a REAC elleni szombati idegenbeli fellépésre. Kellően rá is tudott készülni?

– Gondjaink nemhogy enyhültek volna a két héttel ezelőtt lejátszott utolsó bajnokink óta, hanem tovább gyarapodtak – panaszkodott Márton István, az NYFC edzője. – Sérültjeink száma tovább nőtt, hiszen Gál Richárd és Illés Gyula mellett Lipcsei Márk is kidőlt a sorból, Fabu Márton eltiltott, Ambrusz Árpád, Szilágyi Krisztián és Müller Zsolt játéka pedig kérdéses. Szécsi Zoltán edző egyik legendás nyilatkozatát idézve, a múlt héten huszan voltunk edzésen: kedden heten, szerdán hatan…

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 14-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés