Nyírbátori FC – Bátran tervezhetik a jövőt is

Nagy Dávid és a többi bátori támadó nem tudott állandó veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára
Nagy Dávid és a többi bátori támadó nem tudott állandó veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Nagyobb öröm a bentmaradás ténye, mint amekkora a bánat a nyírbátori NB III-as futballcsapat vasárnapi veresége felett.

Van is mihez gratulálni, meg nem is. Van, mert a fő és alapvető célt, a bentmaradást elérte a Nyírbátori FC az NB III-ban, és nincs, mert a vasárnapi hazai bajnokit 2–0-ra elveszítette a Diósgyőr II ellen. Az már a meccs előtt eldőlt, hogy különösebb tétje nincs az összecsapásnak, hiszen a Felsőtárkány szombati vereségével (a Somos SE-től kapott ki hazai pályán 3–1-re) eldőlt, hogy már nem lehet utolsó, vagyis kieső a nyírbátori csapat.

– Egyrészt örülünk a bentmaradásnak, jobban, mint amennyire bosszantott bennünket a vereség, nehezen is oldódtunk fel a mérkőzést követően – mondta Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Szerettünk volna nyerni, megörvendeztetni szurkolóinkat, és az első félidei játékunkban benne is volt ennek a lehetősége. Többször a védelem mögé kerültünk, akadtak helyzeteink is. Szünet után érezni lehetett, hogy egy gól eldöntheti az összecsapást, és azt is, a diósgyőri fiatalok erőnlétileg és fizikálisan is erősebbek nálunk. Végül ez döntött a javukra.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 24-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés