Nyírbátori FC – Bizalom a beugróknak, türelem a támadóknak

A fehér mezes bátoriak közül Bernáth Martin (balra) és Szabó Roland is betalált
A fehér mezes bátoriak közül Bernáth Martin (balra) és Szabó Roland is betalált - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A Salgótarjánban kiállított játékosokat is pótolnia kell a BKV Előre elleni meccsen a Nyírbátori FC-nek a labdarúgó NB III-ban.

Lakatos László négy, Kornutjak Volodimir három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ez még a salgótarjáni, a 96. percben 1–1-re végződött mérkőzés hozadéka a Nyírbátori FC számára. A bátori klub ugyan megfellebbezi a fegyelmi bizottság döntését, de a két futballista egy ideig biztos nem szerepelhet bajnoki mérkőzésen, és a szombati (kezdés 17.30-kor) BKV Előre elleni bajnokin kérdéses még a legutóbb megsérült Illés Gyula játéka is.

– Íme az újabb példa, hogy a játékvezető azt ír be a jegyzőkönyvbe, amit akar, és a fegyelmi bizottság azalapján, a másik fél meghallgatása nélkül hozza meg a döntéseit. De tényleg csak ennyit a tarjáni meccs utózöngéiről, igyekeztünk a héten már előre nézni – bocsátkozott óhatatlanul is egy szójátékba a BKV Előre elleni hazai mérkőzés előtt Márton István, az NYFC edzője. – Azért erősítettük meg a csapatot, és töltöttük fel a létszámot is, hogy ilyen helyzetek esetén legyen kihez nyúlni. És nem véletlenül tartottuk tűzben az eddig kevesebbet játszókat azzal, hogy eljöhet az ő idejük is. Tényleg bízunk bennük, és képesek lesznek megoldani a feladatot, mégha Kornutjak Volodimir személyében a védelem oszlopa és nem kevés rutin esett ki, míg Lakatos László irányítókészsége a középpályáról fog nagyon hiányozni.

Az első két forduló eredményei (Rákosmente KSK 2–7, Kazincbarcika 0–3) alapján úgy tűnt, a csoportban újonc BKV pofozógép lesz, azóta viszont legyőzték 2–1-re a Hatvant.

– A hírek alapján az első két fordulóban próbált nyíltan futballozni a pesti csapat, ám a két vereség óvatosságra intette őket, és harmadjára már a biztonságra alapoztak – beszélt az ellenfélről Márton István. – Mi is arra számítunk, hogy az ellenfél inkább védekezni fog, ezért türelemre lesz szükség és persze jó helyzetkihasználásra, hogy a második hazai mérkőzésünket is meg tudjuk nyerni.
hirdetés