Nyírbátori FC – Csak húsz percig jártak a tilosban

Hornyák Marcell (jobbra) maga harcolta ki és értékesítette a nyírbátoriak hatodik gólját jelentő tizenegyest
Hornyák Marcell (jobbra) maga harcolta ki és értékesítette a nyírbátoriak hatodik gólját jelentő tizenegyest - © Fotó: Észak-Magyarország
Nyírbátor – A tállyaiak egyenlítése után rendezte a sorait a Nyírbátori FC, amely páratlanul eredményesen futballozott.

Nem éppen tucatteljesítmény, hogy féltucat gólig jutott a Nyírbátori FC a Tállya múcsonyi otthonában, mert igaz ugyan, hogy a sereghajtót győzte le 6–2-re a szabolcsi NB III-as csapat, de a Lippai Ákossal vagy a két gólt szerzett korábbi nyírbátori Minczér Tiborral felálló ellenfél nem képviselt rossz játékerőt.

– Az első félidő utolsó húsz percét leszámítva a valós tudása szerint teljesített a csapat, merem remélni, hogy állandósítani tudjuk ezt a formánkat – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – A vezetésünk után reflexből álltunk vissza, gondolván, hogy vezetünk idegenben, és elég az eredményt tartanunk, aztán a szünetbeli változásokkal sikerült visszatérni az eredeti játékfelfogásunkhoz. Inkább csak a pozitívumokkal szeretnék foglalkozni, azt kell tovább építenünk, és azért nem mindennapos, ha egy csapat bajnoki meccsen hat gólt képes szerezni.

Azt újabban megszokhattuk, hogy Hornyák Marcell kettesével szerzi a gólokat, de a nem elsősorban gólszerzési feladatokkal megbízott Reznek Donát triplája igazán meglepőnek tűnt.

– Doni jó játékos, de a Monor elleni vereséget követően kiszorult a csapatból, és mivel a helyén játszók jól teljesítettek, nem volt okom a változtatásra – így Ambrusz Árpád. – A jelek szerint jót tett neki a pihenő, hiszen ezúttal páratanul eredményes volt. A csapat elbírta két kulcsembere, az eltiltott Vámos Márk és a sérült Szabó Roland hiányát, és annak is örülök, hogy most nem hagytuk ki a tizenegyest.

A nyírbátoriak szombaton hazai pályán fogadják a Debreceni EAC csapatát.
hirdetés