Nyírbátori FC – Egy szituáció: két-két pont- és emberveszteség

Illés Gyula (a labdával) sérülés, Lakatos László kiállítás miatt nem játszhatta végig a mérkőzést
Illés Gyula (a labdával) sérülés, Lakatos László kiállítás miatt nem játszhatta végig a mérkőzést - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A nyírbátoriak maguk is eldönthették volna a tarjáni meccset, a végén történtek viszont felháborítóak voltak.

Kezdjük a végén. A Salgótarján–Nyírbátori FC NB III-as bajnoki úgy végződött 1–1-es döntetlenre vasárnap, hogy a hazaiak előrehúzódó kapusa, a nyíregyházi nevelésű Sánta Tibor fejelt a kapuba. A bátoriak szerint ennek a mozdulatnak már meg sem lett volna szabad történnie a viharos véget ért találkozón.

– Már túljutottunk az elrendelt négyperces hosszabbításon, amikor játékosunk, Müller Zsolt szabályosan szerelte az ellenfél labdarúgóját – idézte fel a történteket Márton István, az NYFC edzője. – A játékvezető futott tovább, de az az asszisztens, aki az első félidőben Terdik Zsolt szabályos góljától megfosztott bennünket, szabálytalanságot jelzett. A reklamálás közepette Lakatos Lászlót két sárga lappal kiállították, a másodikat azért kapta, mert megkérdezte: nem telt-e még le az idő. Amellett, hogy felháborító, ami történt, és miközben mi a következő fordulóban nyilván újabb feladatot kapó asszisztens döntése miatt két játékosunkat (lefújás után a reklamáló Kornutjak Volodimirt is kiállították, a szerző) és két pontot is elveszítettünk, azért magunkban is keressük a hibát, hiszen egy nullás vezetésünknél háromszor álltunk a kapussal szemben. Ha azon helyzetek közül csak egyet értékesítünk, akkor lezárhattuk volna a mérkőzés érdemi részét.

Bátori részről az is gondot okoz, hogy Illés Gyulát sérülés miatt már az első félidőben le kellett cserélni (a játékvezetők a jegyzőkönyv kitöltésekor sem remekeltek, hiszen ezt a momentumot a 84. percre könyvelték el…), rá is hosszabb kihagyás várhat. A Keleti csoport harmadik fordulójából a vasárnapi lapzártánk után játszott mérkőzésen a Diósgyőr II hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Rákosmente KSK-val.

KM-BT
hirdetés