Nyírbátori FC – Felnőttként futballoztak a titánok

Akt.:
Fekete Tamás (jobbra) bemutatkozása is remekül sikerült
Fekete Tamás (jobbra) bemutatkozása is remekül sikerült - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Ezúttal szinte minden bejött az NB III-as nyírbátori futballcsapatnak, amely Hornyák Marcell vezérletével parádézott a Putnok ellen.

A legszebb álmokat is felülmúlta mindaz, ami a Nyírbátori FC-vel történt. Az NB III-as futballcsapat hat sérült vagy eltiltott játékosát nélkülözve, 5–0-ra kiütötte a nyíltan a bajnoki címre törő Putnokot. Szóval, bejött az, amiről Ambrusz Árpád a meccs előtt beszélt, hogy ennyi rossz után csak valami jó történhet a csapattal.
– Bíztam abban, hogy kijön majd az elvégzett munka előbb-utóbb kamatozni fog, de arra gondoltam, hogy majd akkor, amikor kiegyenesednek a soraink – mondta a nyírbátoriak edzője. – Ezen a mérkőzésen minden összejött, elsősorban annak köszönhetően, hogy a fiatal játékosaink felnőtt futballisták módjára teljesítettek, és hittek önmagukban, valamint társaikban. Többen nem a megszokott posztjukon szerepeltek, a váltás pedig bejött, hiszen hátul, a most debütáló Fekete Tamásnak is köszönhetően stabilak voltunk, elöl pedig gólerősek. Mondjuk az egyik találatunkba a kapu előtti rossz talajviszony is besegített, úgyhogy most tényleg élveztük a hazai pálya előnyét.

Az első otthoni meccsen három gólt szerző Hornyák Marcell a Tiszaújváros elleni produkcióját is felülmúlva most négyig jutott. Emellett nem lehet szó nélkül elmenni.

– Marci szebbnél szebb gólokat szerzett, de ő is tudja, hogy a gólokhoz kellettek a társaktól kapott remek labdák is – így Ambrusz Árpád. – Ezzel együtt persze le a kalappal az ő és az egész csapat teljesítménye előtt. Most sikerélményhez jutottunk, de nem szabad lazítanunk, ugyanazzal az elszántsággal kell küzdenünk a következő meccsre is, mint az eddigiekre.
hirdetés