Nyírbátori FC – Inkább hibázzanak, csak legyenek bátrak

Lakatos László (balra) büntetője most kimaradt, Vasas Gergő kapusnak pedig az alkalmi napellenző sem segített
Lakatos László (balra) büntetője most kimaradt, Vasas Gergő kapusnak pedig az alkalmi napellenző sem segített - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Eljutottak odáig a nyírbátori futballisták, hogy egy-egy döntetlent is kudarcként élnek meg.

Az október vége óta tartó nyírbátori menetelésnek két szépséghibája van: a kihagyott tizenegyesek, és a meccsvégén kapott, a győzelmeket meghiúsító gólok. Az MTK II elleni vasárnapi bajnokin a kettő együtt volt jelen, így 1–1-es döntetlen született.

– Ha csak ennyi a probléma a csapattal, akkor ezen lehet a legkönnyebben változtatni – mondta Ambrusz Árpád, a bátoriak játékos-edzője. – Nem öröm, hogy kimaradt a büntető és a végén a napba nézett az előtte ziccert hárító kapusunk, de a hiba is benne a futballban. Inkább hibázzon egy bátran játszó játékos, minthogy csupa majrézó futballistát lássak a pályán. Eltelt egy fél szezon úgy, hogy mindössze egyszer kaptunk ki, közben törekszünk a támadófutballra. Eljutottunk odáig, hogy egy-egy ilyen döntetlent egyesek már kudarcként élnek meg, de ne feledjük, hogy honnan indultunk. A kis MTK igazolta, hogy jó csapat, úgy vezettünk ellene, hogy jól futballoztunk, csak éppen temérdek helyzetet kihagytunk.
hirdetés