Nyírbátori FC – Ki lehet jelenteni: ez rangadó lesz

Terdik Zsoltra (17) és a nyírbátori csapatra az eddigiektől is nehezebb feladat vár
Terdik Zsoltra (17) és a nyírbátori csapatra az eddigiektől is nehezebb feladat vár - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A labdarúgó NB III Keleti csoportjának két legjobb formájában lévő csapata találkozik, a Nyírbátor az éllovast fogadja.

Miután az NB-s versenyrendszerben nem rendezhető mérkőzés a válogatott fellépésének napján, ezért a szombati portugál–magyar világbajnoki selejtezőt kikerülve vasárnap rendezik a teljes NB III-as fordulót. Így aztán a Nyírbátori FC az óraállítás után, 16 órától folytathatja remeklését. Egy a bökkenő, ha nem is az övéhez fogható, de azért így is respektálható sorozattal (az utóbbi kilenc mérkőzésen hét győzelem, egy-egy döntetlen és vereség) rendelkező, ráadásul listavezető Kazincbarcika lesz a vendége.

– Jó csapat érkezik hozzánk, hiszen nem véletlenül gyűjtött már ötven pontot a Barcika – mondta Ambrusz Árpád, a Monor és a Rákosmente után újabb élcsapattal találkozó, az immár tizenegy meccsből álló veretlenségi sorozatot felépítő Nyírbátori FC edzője. – Azt nem állítanám, hogy nincs veszítenivalónk, hiszen minden meccsen el lehet három pontot hullajtani, de talán eljutottunk odáig, hogy ezt a mérkőzést rangadónak lehet nevezni. Nem is a helyezések, sokkal inkább a pillanatnyi forma alapján. Tiszteljük az ellenfelet, hiszen az első helyezett látogat hozzánk, de ugyanabban a felfogásban szeretnénk játszani, mint eddig. Egyfajta értékmérő előtt is állunk, hogy hol tartunk pontosan, mert az eddigi legerősebb rivális lesz az ellenfelünk. Rövid edzői pályafutásom eddig legfájdalmasabb döntését kell meghoznom, mivel sem sérült, sem pedig eltiltott labdarúgónk sincs, így egyvalakit még a keretből is ki kell hagynom…
hirdetés