Nyírbátori FC – Korai hátrány utáni görcs és kapkodás

Vámos Márk (jobbra) most csak egy félidőn keresztül adhatott számot tudásáról
Vámos Márk (jobbra) most csak egy félidőn keresztül adhatott számot tudásáról - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A legutóbbi két hazai meccsét szinte azonos forgatókönyv szerint bukta el a Nyírbátori FC NB III-as futballcsapata.

Ha korán kapja a gólt, gólokat, akkor rendre 3–1-re veszít a Nyírbátori FC. Legalábbis a legutóbbi két hazai meccsnek ez volt a forgatókönyve: két hete a Putnok már a tizedik másodpercben előnyhöz jutott, szombaton a Somos SE a 15. percben már 2–0-ra vezetett Bátorban. Mindkétszer 1–3 lett a vége…

– Tőlünk jobb csapatok sem bírnák el, ha a meccs elején kétgólos előnyhöz segítik hozzá az ellenfelet – mondta Márton István az NB III-as NYFC edzője. – Szinte teljesen ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a Putnok ellen, talán annyi különbséggel, hogy még görcsösebben és kapkodóbban futballoztunk. Úgy látszik, fiatal csapatunk megérzi a rutinos játékosok hiányát, hiszen Szilágyi Krisztián és Illés Gyula nem léphetett pályára, Ambrusz Árpád pedig sérülten vállalta a játékot, és le is kellett cserélni, mert súlyosbodott a problémája. Ezzel együtt nem játszik sokkal rosszabbul a csapat, mint amikor jöttek a győzelmek, csak éppen a fordulópontokból rosszul jövünk ki és a szerencse is elpártolt tőlünk.
hirdetés