Nyírbátori FC – Más kategória, de változtatni nem kell

A heti újítás után a bátoriak figyelme már a putnoki meccsre irányul
A heti újítás után a bátoriak figyelme már a putnoki meccsre irányul - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Éppen ideje lenne, hogy az NB III-as Nyírbátori FC változtasson a rossz putnoki szokásán.

Mikor alkalmaznak újdonságot az edzők a heti programban? Ha nagyon nem megy a csapatnak. Vagy ha fut a szekér. A Nyírbátori FC NB III-as csapata jelenleg az utóbbi kategóriába tartozik, hiszen a legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el, az ESMTK elleni múlt heti győzelme (1–0) után pedig a biztos bennmaradást érő helyre lépett előre.
A héten a futsaledző Kis János jelenléte jelentette az újdonságot, a német Hertha BSC-nél is megsüvegelt szakember által tartott edzés tovább javított az amúgy sem békaperspektívában lévő bátori hangulaton. Bizonyára ebből is erőt lehet majd meríteni a szombati putnoki bajnokira.

– Véget ért az őszi szezon azon szakasza, amikor a közvetlen riválisokkal találkoztunk, és a hátralévő három meccsen a csoport élcsapatai várnak ránk – mondta Ambrusz Árpád, a bátoriak megbízott játékos-edzője. – Változtatnunk azonban semmin nem kell, ugyanabban a stílusban kell futballoznunk, mint az utóbbi meccseken. És ha véletlenül pont nélkül maradnánk Putnokon, akkor is tiszta legyen a lelkiismeretünk, és a jó játékunkból erőt merítve vágnánk neki a következő hétnek. A célunk azonban az, hogy pontot szerezzünk, bár ezúttal sérült, beteg és eltiltott játékosaink is vannak, de a helyükre kerülők is jó futballisták, akik meg tudják majd oldani a rájuk váró feladatot. Az is igaz, Putnokon még sosem szereztünk pontot, éppen ideje lenne ezen a rossz szokásunkon változtatni.
Nevesítve a hiányzókat, Müller Zsolt öt sárga lap, Kornutjak Volodimir sérülés, Illés Gyula pedig betegség miatt nem léphet pályára és kérdéses még, hogy a játékos-edző képes lesz-e ellátni eredeti pozícióját.Sporthírek


hirdetés