Nyírbátori FC – Még mindig nem késő tanulni a hibákból

Akt.:
A vereség ellenére a nyírbátori csapat azért nem került padlóra
A vereség ellenére a nyírbátori csapat azért nem került padlóra - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyírbátor – A mutatott játék alapján nyernie kellett volna a Nyírbátornak a DEAC otthonában játszott NB III-as futballbajnokin.

Most először szerzett tavasszal idegenben is egynél több gólt a nyírbátori NB III-as futballcsapat, de így is pont nélkül maradt szombaton, a 3–2-re győztes Debreceni EAC otthonában.

– Az egész bajnokságban nem láttam olyan jól játszani a csapatot, mint most az első félidőben – állapította meg Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Kétszer is megszereztük a vezetést, ám olyan gólokat kaptunk, amit nem lett volna szabad. A másodikhoz hozzájárult még Ibrihima Sidibe klasszisa, amivel be tudta forgatni a védőjét a kapu előtt. Az ilyen villanások döntötték el a mérkőzést, a DEAC-nak minden poszton megvoltak a azok a sokat tapasztalt játékosai, akikkel ilyen téren a mi fiataljaink nem mindig tudták felvenni a versenyt. A második félidőben már mindkét csapat óvatosabb volt, ekkor egy nagy egyéni hibát használtak ki a hazaiak. Sajnálom, hogy így alakult, mert van olyan játékosunk, akiknek az egész bajnokság során sokat köszönhetünk, de ez a mérkőzés nem sikerült jól a számára.

Kár érte, mert a bátoriak nyugodttá tehették volna a maguk számára a hajrát, ha három ponttal a tarsolyukban távoznak a DEAC-pályáról.

– Azért tűnt haloványabbnak az ellenfél, mert mi múltuk felül őket, a játékunk alapján ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk – így Ambrusz Árpád. – Ugyanakkor a most elkövetett hibákból is tanulnunk kell, mert ha azok nem fordulnak elő újra, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat, és elérhetjük a célunkat.

A bátoriak szombaton a második helyen álló ESMTK-t fogadják.

BT
hirdetés