Nyírbátori FC – Most már lehet előre felé tekingetni

Csernák Martin győztes gólja szárnyakat adott a Nyírbátornak
Csernák Martin győztes gólja szárnyakat adott a Nyírbátornak - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyírbátor – Gyöngyösi győzelmével gyakorlatilag bennmaradt a labdarúgó NB III-ban a Nyírbátori FC.

Hatalmas felhőszakadás miatt a vendégek késve érkeztek meg Gyöngyösre, így tizenöt perces csúszással indult a szombati NB III-as mérkőzés. Az első félidőben kiegyenlített, jó iramú küzdelmet láthatott a szépszámú publikum, a Bátor sokpasszos, gyors támadásokat vezetve több veszélyes helyzetet alakított ki, a hazaiak a viszont a Csank János-specialitásnak számító pontrúgásokkal veszélyeztettek. Az első félidő igazságos döntetlennel zárult.

A második játékrészben végig kontrollálta a játékot a vendégcsapat, tudatos, kulturált futballal több ziccert követően egy parádés támadás végén az i-re is sikerült a pontot feltennie. A gyöngyösiek a végén mindent egy lapra feltéve próbáltak egyenlíteni, felkínálva ezzel a kontrázás lehetőségét, de a szerencse az utolsó pillanatban mindig elpártolt a bátoriak mellől, hogy megszerezzék a második góljukat.

NB III: Keleti csoport, 28. forduló

Gyöngyösi AK–Nyírbátori FC 0–1 (0–0)

Gyöngyös, 400 néző, v.: Farkas M.

Gyöngyös: Halasi – Földi M. (Szilágyi N., 83.), Csornij, Pilinyi, Molnár E. (Szántó A., 83.), Petrezselyem, Ivony (Fekete B., 34.), Tarnai, Niedermüller, Gergely P., Bartha R. Szakmai igazgató: Csank János.

Nyírbátor: Vasas G. – Kinczel, Tóth M., Benkő B. (Szabó R., 68.), Bagi Á., Reznek (Fekete T., 85.), Fenyőfalvi, Bíró D., csernák, Boros D., Roszel (Terdik, 76.). Edző: Ambrusz Árpád.

Gól: Csernák (80.). Jó: Gergely P., Csornij, Pilinyi, Petrezselyem, illetve Vasas G., Boros D., Fenyőfalvi, Reznek, Csernák. (Tudósító: Balla István)

Csank János: – Végig érezhető volt, hogy egygólos mérkőzés lesz, de sajnos azt az egyet nem mi szereztük. Csapatom rutintalan játékosaival szemben egyértelműen látszott, hogy az ellenfél rutinosabb futballistái egyszer a kapunkba találnak. Gratulálok a Nyírbátornak!

Ambrusz Árpád: – Rendkívül fontos mérkőzésen végig kezünkben tartottuk az irányítást, és megérdemelt győzelmet arattunk. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, így most már csak előre tekintünk.
hirdetés