Nyírbátori FC – Most nem álltak le kétgólos előnyben sem

A bátori csatár, Hornyák Marcell harcossága gólt eredményezett
A bátori csatár, Hornyák Marcell harcossága gólt eredményezett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Labdarúgó NB III: Nem kísértett a bátori múlt az Újpest II ellen, köszönhetően az új játékosoknak is.

Az idő majd eldönti, hogy mennyit is ér pontosan az újpesti fiatalok ellen aratott vasárnapi 5–0-s győzelem, de tény, az önbizalomnak jót tett a Nyírbátori FC NB III-as csapatának gálázása. Megint bebizonyosodott, hogy egyetlen gól mennyire fel tudja szabadítani a csapat játékát, az új szerzemények közül pedig hárman is gyorsan átestek a tűzkeresztségen, hiszen Szabó Roland, Bernáth Martin és Hornyák Marcell is gólt szerzett a lilák ellen.

– Az első gól után átszakadt a gát a csapatban, és nagyon nagy szükségünk volt már egy ilyen győzelemre – mondta a mérkőzést követően Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Az új támadóink közül Szabó Rolandban és Hornyák Marcellben nagy volt a bizonyítási vágy, ez már-már átment görcsösségbe, most ez oldódott egy picit, és persze örülök Bernáth Martin találatának is, holott az ő feladata nem elsősorban a gólszerzés. A győzelmet a helyén kezeljük, nem értékeljük túl, láttuk, hogy most is akadtak hiányosságaink, ezeket megpróbáljuk méginkább kijavítani, és úgy készülni a következő, salgótarjáni meccsre. Ami a legnagyobb pozitívum, hogy egy-, illetve kétgólos előnyben sem állt le a csapat, ugyanazzal az elánnal mentünk tovább, és olyan agresszivitással játszottunk, ahogy azt megbeszéltük.

Erre már csak azért is szükség volt, mert egy éve az Újpest II ellen 2–0-s vezetése és kettős emberelőnye ellenére sem tudta megnyerni a meccset az NYFC, és azután a 2–2-es döntetlen után kezdődtek csak a gondok.
hirdetés