Nyírbátori FC – Múcsonyba nyerni járnak a bátoriak

Terdik Zsolt (pieos mezben) gólja jelentette a bátoriak számára a győzelmet
Terdik Zsolt (pieos mezben) gólja jelentette a bátoriak számára a győzelmet - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A Putnok elleni győzelem már csak az NB III-as mezőny tömörsége miatt is bravúrnak számít.

Többször kellene Múcsonyba járnia a Nyírbátori FC-nek. Az NB III-as futballcsapat bajnokságbeli mindkét idegenbeli győzelmét a borsodi településen aratta – valójában semleges pályán, hiszen a Tállya és a Putnok is csak bérlő arrafelé. Így vagy úgy, de a Putnok legyőzése „idegenben” bravúrnak számít, ahogy az NYFC szombati 1–0-s sikere is.

– Bizony bravúr, különösen amiatt, mert a mezőny tömörsége miatt nagy szükségünk van a pontokra – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Remek csapatteljesítmény hozta meg a sikert, nem ismertünk elveszett labdát, amikor kellett belevetődtünk a hazaiak próbálkozásába. Korán vezetést szereztünk, és az első félidőben további lehetőségeink adódtak az előny növelésére. Sokkal nehezebb volt eljutni a putnoki kapuig, mint az utolsó passzokat pontosan kivitelezni, három-négy ilyen szituáció is adódott előttünk. A második félidőben a Putnok veszítenivaló nélkül támadott, sok beadás és bedobás szállt a kapunk elé, de álltuk a sarat. Abból viszont tanulnunk kell, hogy ilyen szituációban jobban meg kell becsülnünk a labdát, és a kitámadó ellenféllel szemben nyíló nagy területeket be kell tudnunk játszani. Bíró Dominik kiállítása után nem kellett emberhátrányban befejeznünk a mérkőzést, mert az ellenfélnél is történt egy sérülés, de már nem tudtak cserélni, de nem lenne baj, ha végre teljes létszámban, kiállítás nélkül tudnánk lehozni egy mérkőzést.

A nyírbátoriakra a héten két mérkőzés várna, hiszen szerdán a tavaszi első fordulót pótolnák Tiszaújvárosban, szombaton pedig a Füzesgyarmat lenne a vendégük, de a kialakult hóhelyzetben mindkét mérkőzés megrendezése erősen kérdéses.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés