Nyírbátori FC – Nem adtak esélyt a pletykálkodásra

Roszel Róbert ezen a mérkőzésen is gólt szerzett, majd sajnálatos sérülést szenvedett
Roszel Róbert ezen a mérkőzésen is gólt szerzett, majd sajnálatos sérülést szenvedett - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyírbátor – Nem baj, hogy nem ezen a meccsen dőlt el a bajnokságot győzelemmel befejező nyírbátoriak sorsa.

Duplán visszavágott a Nyírbátori FC. Egyrészt a Tiszafürednek az ősszel elszenvedett vereségért (2–1), másfelől pedig Zoran Kunticsnak, aki novemberben még az azóta visszalépett Salgótarjánt irányította, és vezetésével a nógrádiak úgy nyertek 4–3-ra Bátorban, hogy a szünetben még az NYFC vezetett 3–0-ra.

Most viszont nem engedte ki a 3–1-es vezetést a Nyírbátor a kezéből, a vasárnapi mérkőzés 3–2-re végződött.

– Érződött a Tiszafüreden, hogy a kiesés ellen harcol, és meg akarja nyerni a mérkőzést, ennek megfelelően ránk rontott, és meg is szerezte a vezetést – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Ez annak is volt köszönhető, hogy kicsit nehezebben vettük fel a mérkőzés ritmusát, de szerencsére gyorsan egyenlítettünk. Annak örülök, hogy bár az utolsó meccsünket játszottuk a bajnokságban, de a csapatból senki nem vette félvállról az összecsapást. Ez a mentalitás is hozzásegített bennünket a győzelemhez, amely akár nagyobb különbségű is lehetett volna a pontszerzés reményében kockáztató ellenfelünkkel szemben. A végén is volt egy gyors gólváltás, a harmadik találatunk után egyből kaptunk egyet, de túl sok izgulnivaló már nem volt, a beíveléseket kellett elhárítanunk. Az is igaz, hogy az ellenfél valamennyi támadása után volt kontrából egy lehetőségünk, gyakran három az egyben vittük a labdát a kapujukra, de az utolsó passzok valahogy nem akartak sikerülni. Összességében örülök neki, hogy nem ezen a mérkőzésen múlott a sorsunk, mint ahogy annak is, hogy odatettük magunkat, nyertünk egy kiesőjelölt ellen, és ezzel nem adtunk lehetőséget mindenféle velünk kapcsolatos rosszindulatú pletykákra.

A mérkőzés első félidejében sajnálatos sérülés történt, az első bátori gólt szerző Roszel Róbert egy rossz mozdulat után fájós térddel hagyta el a pályát. Egyelőre még nem lehet tudni a pontos diagnózist. Mint ahogy a jelenleg hetedik helyen álló szabolcsi csapat végső helyezése sem ismert még, annyi biztos, hogy tizediknél rosszabb nem lehet a Nyírbátor, amelyet a Tállyára látogató Füzesgyarmat, a Tiszaújvárosba utazó Cigánd és a Gyöngyösön fellépő MTK II is csak akkor tud megelőzni, ha három pontot szerez az utolsó játéknapon, amikor az NYFC szabadnapos lesz.
hirdetés