Nyírbátori FC – Nem minden a fizikai fölény

Akt.:
Nyírbátori FC vs. Gyöngyösi AK
Nyírbátori FC vs. Gyöngyösi AK - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – A Nyírbátori FC hátrányból fordítva szerezte meg a három pontot a Gyöngyös elleni NB III-as futballbajnokin.

A jelentős fizikai fölényben lévő gyöngyösiek ellen az első félidőben nem találta meg az ellenszert a nyírbátori csapat a szombati NB III-as mérkőzésen. A szórványos ellentámadások egyikéből szerzett fejesgóllal vezetett a vendégcsapat, és hiába alakult ki a játékrész hajrájában több ígéretes hazai helyzet, végül a hevesiek vezetésével zárult az első periódus.

Varázsütésre eltűnt a fizikai fölény a második félidőre, mihint a földön tartotta a Bátor a labdát. A házigazda időnként nyomasztó mezőnyfölényben játszott, és számos kidolgozott helyzet közepette sikerült a fordítás, majd a hajrában egy parádés támadás végén a győzelem bebiztosítása. Összességében a meglepő fizikai fölény ellenére biztos NYFC-siker született, magas szintű játékvezetés mellett.

NB III Keleti csoport: 13. forduló

Nyírbátori FC–Gyöngyösi AK 3–1 (0–1)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Újhelyi.

Nyírbátor: Vasas G. – Reznek, Tóth M., Szabó R., Vámos M. (Nagy B., 88.), Kinczel (Boros D., 90.), Benkő B., Bagi Á., Mankó, Hornyák M., Roszel (Pálinkás, 80.). Edző: Ambrusz Árpád.

Gyöngyös: Halasi (Gyulay, 59.) – Fekete B., Csornij, Rédei, Laurinyecz, Petrezselyem (Fótos, 31.), Ivony, Tarnai, Domonyi (Tatár R., 70.), Gergely P., Bartha R. Edző: Labancz Róbert.

Gól: Kinczel (51.), Tóth M. (11-esből, 55.), Vámos M. (77.), illetve Gergely P. (16.). Jó: Benkő B., Reznek, Vámos M., Roszel, Kinczel, Hornyák M., illetve Bartha R., Fekete B., Rédei. (Tudósító: Balla István)

Ambrusz Árpád: – A második félidei játékunknak köszönhetően itthon tudtuk tartani a három pontot. Nagyon értékes győzelmet arattunk a masszív Gyöngyös ellen.

Labancz Róbert: – Az első félidőben még ellensúlyozni tudtuk a hazaiak erősségeit, szünet után sajnos az ellenfelünk már fölénk nőtt, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet.
hirdetés