Nyírbátori FC – Nem volt egyszerű győzelem

Akt.:
Fenyőfalvi Csaba (jobbra) és társai belelendültek
Fenyőfalvi Csaba (jobbra) és társai belelendültek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Az NB III.-as Nyírbátor elkapta a fonalat, a Szolnok elleni győzelem tovább növelte az önbizalmat.

– Nem kezdtük jól a mérkőzést – emlékezett vissza a szombati 2–1-es győzelemre Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor vezetőedzője. – A Szolnok letámadott bennünket, nem hagytak minket kibontakozni és a vezetést is megszerezték. Harminc percig az ő akaratuk érvényesült. Később bátrabbak lettünk, elkezdtünk hinni magunkban, láttuk, hogy van keresnivalónk. Volt egy-két jó támadásunk, az egyik ilyennél megtörtént a szolnoki kiállítás.

Jó csapatot vertek meg

A Bátor azonnal kihasználta az emberelőnyt, hiszen Katona György már a piros lapot érő szabálytalanság után nagy gólt lőtt, majd a továbbiakban sem állt vissza.

– Innentől kezdve teljesen megváltozott a meccs képe, a második félidőben mi domináltunk, végig sok helyzetet dolgoztunk ki – folytatta a tréner. – Ennek nagyon örülök, mert nem minden csapat tudta volna a kiállítás ellenére sem behúzni a meccset, de mi úgy játszottunk, ahogy ilyenkor kell. Jó iramú, közönségszórakoztató mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen győztünk.

A Nyírbátor a döcögősebb kezdés (vereség és döntetlen) után egyre jobban magára talál, az előző két fordulóban öt gólt lőtt, kétszer nyert és már negyedik a tabellán.

– A győztes meccsek meghozzák az önbizalmat, mondtam is a fiúknak, hogy jó úton járunk, ezen kell továbbhaladni, ha folyamatosan építkezünk és fejlődünk, akkor nem lehet gond – zárta szavait Szilágyi Krisztián.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés