Nyírbátori FC – Nincs miért elmarasztalni őket

A hajrában Benkő Balázs (jobbra) jól érkezett a beadásra, de fejesét védte a tiszafüredi kapus
A hajrában Benkő Balázs (jobbra) jól érkezett a beadásra, de fejesét védte a tiszafüredi kapus - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Veszített ugyan a nyírbátori NB III-as csapat, de a játékosai Tiszafüreden is tették a dolgukat becsülettel.

A Tiszafüred jutott ötről a hatra, holott a Nyírbátori FC számára is adva volt a lehetőség, hogy négyről ötre növelje a veretlenül megvívott mérkőzései számát. A két jó formában lévő NB III-as csapat mérkőzését azonban az újonc nyerte (2–1), így zsinórban hatodik győzelmét aratta.

– Hiába veszítettünk, ezután a mérkőzés után egyáltalán nem tudom elmarasztalni a játékosaimat – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Mindenki tette a dolgát, jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom, hogy öngólt vétettünk az első félidőben, ugyanis Tóth Márk fejéről vágódott a labda a kapunkba. A második hazai gól előtt azonban hibáztunk, de a szépítés után is volt lehetőségünk az egyenlítésre, az utolsó percben Benkő Balázs fejesét védte nagy bravúrral a tiszafüredi kapus. Megtehettük volna, hogy a rossz talajú pályán beállunk védekezni, és akkor most valószínűleg eggyel több pontunk van, de a fiatal játékosaink fejlődése szempontjából többet ér, hogy megpróbálunk játszani és támadni. A kiesés réme nem fenyeget bennünket, bajnokok sem leszünk, úgyhogy inkább futballozunk, és ezt követjük a jövőben is.

A bátoriak számára a 2017-es évből még két hazai mérkőzés van hátra, két nógrádi csapat ellen. Szombaton érkezik a második helyen álló Salgótarján, a jövő héten pedig a tavaszról előrehozott mérkőzésen a Balassagyarmat.
hirdetés