Nyírbátori FC – Öröm volt nézni a játékukat

Hornyák Marcell (jobbra) újra megvillant: gólt szerzett és büntetőt harcolt ki
Hornyák Marcell (jobbra) újra megvillant: gólt szerzett és büntetőt harcolt ki - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Az első félidőben nagyszerűen teljesített az NB III-as nyírbátori futballcsapat, amelynek a végén volt tartása is.

Ahogy az utóbbi három mérkőzésén, szombaton a Rákosmente KSK otthonában vívott összecsapás (2–2) is tartogatott fordulatot a az utolsó percekre. A Salgótarján ellen Lakatos László a 85. percben értékesítette a győztes (1–0) tizenegyest, utána a BKV Előre a 93. percben egyenlített (1–1) szabadrúgásból, aztán a Monor elleni rangadót a 81. és a 88. percben elért Hornyák Marcell-duplával nyerte meg (3–1) az NYFC, most pedig Lakatos László a 89. percben egyenlített (2–2), ugyancsak büntetőből.

– Az eredmény alakulása miatt pontmentésről beszélhetünk, a játék képe alapján viszont pontvesztésről – mondta az érzéseiről Ambrusz Árpád, az NB III-as csapat játékos-edzője. – Az első félidőben öröm volt nézni, ahogy játszottunk, nem túlzok, négy nullra kellett volna vezetnünk, ehelyett mi kaptunk gólt. Az tetszett a leginkább, hogy gondolkodnak a játékosok a pályán, türelmesek és rendre kisegítik egymást. Persze, hogy vannak hibák, kellenek is, hogy legyenek, mert azok kijavítása visz előre. Amikor másodszor is előnyhöz jutott az RKSK, akkor sem adtuk fel, így nemcsak az egyenlítésben, hanem a fordításban is bíztam. Nem alaptalanul, hiszen az értékesített büntetőt követően még előttünk adódott egy lehetőség.

A tizenegy mérkőzésből álló veretlenségi sorozat (hat győzelem, öt döntetlen) tekintélyt parancsol a Bátor ellenfelei számára, így a listavezető Kazincbarcikának is lesz mitől tartania a szombati vendégjátéka alkalmával.
hirdetés