Nyírbátori FC – Öt gólra és három pontra hitelesítve

Ott zizzen! – Roszel Róbert kétszer is bevette a tállyai kaput
Ott zizzen! – Roszel Róbert kétszer is bevette a tállyai kaput - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyírbátor – Egyik fő riválisa, a Tállya ellen százszázalékos mérleggel zárt a Nyírbátori FC.

Szívének igen kedves ellenfél a Tállya, hiszen a nyírbátori NB III-as futballcsapat az őszi hat után szombaton öt gólt ért el a borsodi rivális ellen, miközben mindkét meccsen kettőt-kettőt kapott. Így aztán Ambrusz Árpád legénysége begyűjtötte a maximális hat pontot az egyik közvetlen riválisa ellen, és az össz góltermése 27 százalékát is a Tállyával szemben érte el a mostani bajnokságban. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hiszen – mint az utóbbi fellépéseken – megint az ellenfél szerzett vezetést.
– Nem volt ránk jellemző az utóbbi hetekben, hogy a kapott gól után talpra tudtunk állni, de most szerencsére ez is megtörtént, és már a szünetig fordítani tudtunk – mondta Ambrusz Árpád, a tabellán a nyolcadik helyre előrelépett Nyírbátori FC edzője. – A második félidőben bő negyedóra alatt újabb három gólt szereztünk, amivel el is döntöttük a három pont sorsát. A győzelem mellett annak is örülök, hogy sok gólt szereztünk, a tavaszi szezonban ugyanis eddig maximum egy találatra voltunk hitelesítve meccsenként. A jelek szerint erre a mérkőzésre megtaláltuk az ideális összetételt, de a továbbiakban is az a fontos, hogy tudjunk felelősséggel játszani.

A bátoriak egycsapásra eltávolodtak hat pontra a kiesőhelyektől és ötre megközelítették a negyedik Tiszaújvárost. Ez azt jelenti, hogy kicsit fellélegezhet a csapat?
– Nyilván jobban állunk, mint egy héttel korábban, de cseppet sem dőlhetünk hátra – így Ambrusz Árpád. – Tudtuk jól, hogy a bajnokság hajrája számunkra a közvetlen riválisok elleni mérkőzéseket tartogatja, ezért az ezeken a meccseken megszerezhető pontok különösen fontosak a számunkra. És mivel mi az utolsó fordulóban leszünk szabadnaposak, addigra el is kell dőlnie a sorsunknak.

Meglehet, a kiesés elkerüléséért nagy lesz a harc a Keleti csoportban, de a bajnoki cím sorsa már a múlt hétvégén eldőlt azzal, hogy az egész évben veretlen Monor 2–0-ra legyőzte a Diósgyőr II-t, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert riválisaival szemben.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés