Nyírbátori FC – Óvatosságot szült az előző heti sokk

A sérülésből visszatért Terdik Zsolt (jobbra) hosszú időn játszott végig egy teljes mérkőzést
A sérülésből visszatért Terdik Zsolt (jobbra) hosszú időn játszott végig egy teljes mérkőzést - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Gólzáporos vereség helyett egy pont – így mindkét fél jobban járt a nyírbátori évzárón.

Úgy készült a Nyírbátori FC és a Balassagyarmati VSE az egymás elleni, évzáró NB III-as mérkőzésre, hogy a két csapat egy héttel korábbi két meccse összesen 16 (!) gólt hozott. Csakhogy mivel a bátoriak 4–3-ra kikaptak (ráadásul 3–0-s vezetésről – de íme a példa, hogy nemcsak ők járhatnak hasonlóképpen, hiszen a múlt heti Bajnokok Ligája-fordulóban a Liverpool szintén háromgólos szünetbeli vezetésről végzett 3–3-ra a Sevilla otthonában, a német Bundesliga hétvégi Ruhr-vidéki rangadóján pedig a Dortmund az első félidőben megszerzett 4–0-s előnyét nem tudta megtartani, és 4–4 lett a vége a Schalke 04 ellen) a balassagyarmatiak pedig 6–3-ra veszítettek, igen óvatos csapatok léptek pályára. Így végzett gól nélkül az őszi idénynyitón még 4–2-es meccset produkáló két fél (akkor a gyarmatiak nyertek), meg úgy, hogy Tóth Szilveszter, a hazaiak kapusa az első félidő derekán tizenegyest védett.

– A mi szempontunkból azt hiszem, érthető volt az óvatosság, senki sem akart még egy vereséggel a téli szünetre menni – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Ez nem jelentette azt, hogy csak döntetlenre játszottunk volna, de a játékosokban tudat alatt is benne volt még a Salgótarján elleni sokk. Az sem szándékos volt, hogy a végére alakultak ki helyzeteink, de tény, a hajrában közel jártunk a győztes gólhoz. A sok hiányzó miatt a védelem ilyen összetételben még nem szerepelt, ezért is öröm, hogy kapott gól nélkül abszolváltuk a mérkőzést. A kispadon mindössze két bevethető mezőnyjátékos kapott helyet, ezért is kellett kivárni a cserével, nehogy megsérüljön valaki.

A nyírbátoriak számára ezzel véget ért az ősz, mi mást kívánhatnának maguknak a tavaszi folytatásra, mint sérülésmentesebb idényt.Sporthírek


hirdetés