Nyírbátori FC – Távozóban a fejekből a kishitűség

Pálinkás Gergő (a labdával) szünet után lépett pályára a megsérült Terdik Zsolt helyére
Pálinkás Gergő (a labdával) szünet után lépett pályára a megsérült Terdik Zsolt helyére - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – Hátrányból, idegenben és a hosszabbításban elért góllal is képes pontot szerezni a nyírbátori NB III-as futballcsapat.

Három dologra cáfolt rá vasárnap a Nyírbátori FC NB III-as csapata: hogy nem tud idegenben pontot szerezni, hogy rendre veszít akkor, ha gólhátrányba kerül, és hogy a hosszabbításban nem képes a maga javára fontos gólt szerezni. A jászberényi mérkőzésen ugyanis a 94. percben egyenlített ki Hornyák Marcell, így a bajnokság elején elszenvedett négy idegenbeli vereség után megszerezte első „nem hazai” pontját is a Bátor.

– Számítottunk rá, hogy az új edző, Arany László az első hazai meccsére feltüzeli majd annyira a csapatot, hogy az nekünk essen az elején, de a kritikus időszakot sikerült átvészelnünk – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Aztán egy szabadrúgást követően gólt kaptunk, de a játékunkkal a folytatásban sem volt különösebb gond. Hibák persze előfordultak, de azt senkitől nem lehet elvárni, hogy hibátlanul játsszon végig az egész meccsen. Szerencsére a játékosok nem veszítették el a hitüket, ennek is köszönhető, hogy hajtottak végig, helyzeteket alakítottak ki, és a végén az egyenlítést érő gólt is elérték. A megszerzett pont mellett annak is örülök, hogy az újonnan érkezett játékosok fejéből is sikerül lassacskán kiölni a magukkal hozott kishitűséget, ennek elmúltával méginkább a helyes útra térhetünk.

A nyírbátoriak a következő hazai meccsüket is vasárnap játsszák (ahogy a válogatott világbajnoki selejtezője miatt a telkes fordulót), az ellenfél a Diósgyőr II lesz.
hirdetés