Nyírbátori FC – Türelem helyett nagy rohanás

Nagy Dávid és a többi bátori támadó adós maradt a gólszerzéssel
Nagy Dávid és a többi bátori támadó adós maradt a gólszerzéssel - © Fotó: Racskó Tibor
Nyírbátor – Az utolsó meccsen nem volt baj az NB III-as bátori futballisták akarásával, a helyzetkihasználással annál inkább.

Összességében megállapítható: annak köszönheti a bentmaradását a Nyírbátori FC az NB III-ban, hogy a mögötte végzett csapatokat le tudta győzni a tavaszi szezonban. Ráadásul a Tiszaújváros, a REAC és a Felsőtárkány ellen is idegenben szerezte meg a három pontot az NYFC. Mivel a záró fordulóban hazai pályán és az élmezőnyhöz tartozó Kazincbarcika ellen szerepeltek a szabolcsiak, be kellett érniük a tisztes helytállással (0–1).

– Ezúttal semmi olyan kritika nem érheti a csapatot, hogy ne lett volna rendben a hozzáállás, illetve ne kezdtük volna megfelelően a mérkőzést – mondta Márton István, az NYFC edzője. – A helyzetkihasználás viszont továbbra is gond, illetve hiába hívtam fel a figyelmet a szünetben a türelemre, és arra, hogy ezt a meccset akár a hajrában szerzett góllal is megnyerhetjük, elkezdtünk rohanni, és kontrából kaptuk a gólt. Mondjuk többek véleménye szerint lesről, illetve előtte nem kaptunk meg egy tizenegyest, ezt nem tudjuk elviselni. Mint ahogy azt sem, hogy a meccset megelőző edzésen begyakorlunk egy újfajta szerkezetet, aztán vasárnapra Benkő Balázs belázasodott, Török Istvánnak pedig „beállt” a nyaka, így mindössze egyetlen bevethető cserejátékossal valamint az első szóra hozzánk csatlakozó két ifistával kiegészülve vártuk a mérkőzést.​
hirdetés