Nyírbátori FC – Türelem után bátori győzelem termett

Török István ezen a mérkőzésen először rúghatott labdába a bátori kezdőcsapat tagjaként
Török István ezen a mérkőzésen először rúghatott labdába a bátori kezdőcsapat tagjaként - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Eddig megfelelő ütemben szerzi a pontokat az egyetlen NB III-as szabolcsi futballcsapat.

Az élet mindig ikszre játszik? Hosszútávon állítólag igen, de a nyírbátori labdarúgók esetében most gyors egymásutánban is, hiszen egy hete Salgótarjánban a hazai csapat mentette 1–1 az NYFC elleni bajnokit a 96. percben, szombaton pedig Márton István legénysége szerezte meg a győztes találatot a hosszabbítás harmadik percében.

– A katarzis szempontjából jobb í​gy meccset nyerni, hiszen hihetetlen öröm és feszültség szabadul fel az emberből, de a legnagyobb tanulság az, hogy egygólos vezetésünknél megint nem tudtuk eldönteni a mérkőzést – mondta a BKV Előre elleni 3–2-es győzelemről Márton István edző, aki nyírbátori trénerként három éve a Létavértes ellen élhetett át hasonlót, ugyanilyen végkifejlettel és eredménnyel. – Nagyon nehéz volt a mélyen védekező BKV ellen játszani, de pozitívum, hogy háromszor csak fel tudtuk törni a védekezésüket. Megvolt a kellő türelem, ha kellett hátul járattuk sokáig a labdát, viszont mivel a mi utolsó emberünk is az ellenfél térfelén tartózkodott, labdavesztés esetén nehéz volt megállítani az fővárosiak ellentámadásait. A veszélyes pontrúgásokra is figyelnünk kellett, de szerencsére a végén szögletet követően mi tudtuk begyötörni a győztes gólt.
Négy forduló után mindenesetre a tabella nem fest rosszul, hiszen a mezőny egyetlen szabolcsi csapata az ötödik helyezést foglalja el.

– Jó lenne, ha ilyen ütemben haladnánk, hiszen megnyertük mindkét hazai meccsünket és idegenben is szereztünk már pontot – így Márton István. – Most sajnálom igazán, hogy a Tiszaújvárossal már a nyitányon összeakadtunk, azóta ugyanis sokat fejlődtünk helyzetkialakításban és -kihasználásban, aminek a hiánya akkor a vereségünkhöz vezetett.

A bátoriak szombaton a Monor vendégei lesznek, leendő vendéglátójuk éppúgy hétpontos, mint az NYFC.
hirdetés