Nyírbátori FC – Úgy készülnek, hogy bentmaradnak

A legutóbb góllal jelentkező Török István sem szeretne vasárnap térdre kényszerülni
A legutóbb góllal jelentkező Török István sem szeretne vasárnap térdre kényszerülni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Ha nyer a Nyírbátor a Diósgyőr II ellen, akkor már nem eshet ki a labdarúgó NB III-ból.

Egyszerű a képlet: ha a vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzésen a Nyírbátori FC legyőzi a Diósgyőr II-t, akkor matematikailag is eldől, hogy elkerüli az egyetlen kieső pozíciót. Jelenleg négy pont a bátoriak előnye a kiesés által leginkább fenyegetett Tiszaújváros, Felsőtárkány duóval szemben, amelynek mindkét tagja lesz még szabadnapos, az újvárosiak ezen a hétvégén. Ha három ponttal gazdagodik az NYFC, akkor ebből a két csapatból már egyik sem érheti utol.

– Nehéz lenne tagadni, hogy legutóbb fontos három pontot szereztünk a REAC ellen, a játék és az eredményesség szempontjából is annak a meccsnek a folytatását várom vasárnap – utalt a legutóbbi 4–2-es sikerre Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Az úgynevezett ligacsapatok ellen mindig bizonytalansági tényező, hogy milyen összetételben lép a pályára, hány NB I-es játékost vet be, de mivel többségében lesznek a titánok a pályán, csapatomtól olyan játékstílust várok, ami a fiataloknak nem feltétlenül szokott ízleni. Dominálnunk kell az egész meccsen és persze nyernünk, hogy végleg fel tudjunk lélegezni. A REAC elleni meccsen tudtuk kezelni a helyzetet, úgy készülünk, hogy ezt most is így legyen és persze ideje lenne a közönségünket is megörvendeztetni egy győzelemmel.

Illés Gyula és Gál Richárd továbbra is sérült, és bár Fabu Márton eltiltása letelt, a bevethető játékosok száma nem gyarapodott, mert mostanra Lakatos László gyűjtötte be ötödik sárga lapját.
hirdetés