Autó - Motor

2014.04.26. 22:32

Benyó Máté Aranyat autózott

A 13 éves Benyó Máté élete első gyorsasági autóversenyén, az ötödik rajtkockából indulva megszerezte első győzelmét a Swift CUP Europe magyar értékelésében.

A 13 éves Benyó Máté élete első gyorsasági autóversenyén, az ötödik rajtkockából indulva megszerezte első győzelmét a Swift CUP Europe magyar értékelésében.

Ez azt jelenti, hogy a 28 indulóból öt osztrák versenyző előzte meg összesen. Máté, megosztanád a győzelemig tartó menetelésedet a portálolvasókkal?

Két dologra bontanám a számomra is csodálatos eredményig tartó utat. A fizikai felkészülésem, kézilabda edzéseken és kerékpár túrákban nyilvánult meg. Illetve ezek után Fit4 Race által nyújtott lehetőséget kihasználva fogom tovább fejleszteni, az álló és koncentrációs képességemet.

Mentálisan pedig a korábbi gyorsasági versenyek külső és belső videóit néztem illetve elemeztem. Az itthoni szimulátoromban pedig minél több pályán vizuálisan edzettem.

Az őszi-téli-tavaszi autós edzéseimet tartom még nagyon fontosnak. Amiket Kakucson, Kiskunlacházán és az Euroringen végeztem.

Pénteken az időmérő edzésen, a magyar értékelésben a szakadó idő ellenére is az első helyen tudtam végezni. Négy tized másodperc előnnyel a mögöttem lévő Bernula István előtt. Ezen a napon nehéz körülmények között először ültem éles versenyen a Suzuki Swift 1.6 Sportban, a Swift Cup Europe sorozatban.

Szombaton reggel 28db Suzuki Swift versenyautó rajtolt el a Hungaroring rajtrácsáról. Én az ötödik rajtkockából vágtam neki a futamnak. Előttem csak külföldi versenyzők álltak. Egy jól elkapott rajtot követően az első kanyarban már a harmadik helyen találtam magamat. A szakadó esőben folyamatosan növeltem a mögöttem lévők közti távolságot, ez által az előttem haladókat időben egyre jobban megközelítettem.

Ahogy kezdett elállni az eső, nyálkássá vált a pálya és az osztrák versenyzők esőgumijainak kedvezett. Ennek hatására a több mint fél célegyenesnyi előny apadni kezdett és szinte lehetetlen volt a védekezés a gyorsabb esőgumikkal felszerelt osztrák sporttársakkal szemben. Viszont a magyar értékelésben, több mint fél perc előnnyel zártam az első helyen életem első gyorsasági futamát.

Vasárnap ismét vár rám egy futam késő délután. Előre láthatólag száraz aszfaltra gurulok fel. Számomra a teljesen száraz vagy a szakadó esős körülmények kedveznek. Bízom abban, hogy a vasárnapi versenyt is hasonlóan sikeresen és probléma mentesen tudom lefutni. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a harmadik pozícióban vághatok neki az első hungaroringi versenyhétvége második futamának.

Köszönöm Támogatóim segítségét!

 - Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!