Nyírbátori FC – Veszítettek, mégis fellélegezhetnek

Akt.:
Bagi Ákos (jobbra) sem tudta azt a teljesítményt nyújtani a Putnok ellen, amit korábban
Bagi Ákos (jobbra) sem tudta azt a teljesítményt nyújtani a Putnok ellen, amit korábban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Nem teljes a nyírbátori öröm, hiszen a rosszul sikerült Putnok elleni meccs után vált biztossá a bennmaradás a labdarúgó NB III-ban.

Addig-addig nem akart biztossá válni matematikailag a nyírbátoriak bennmaradása az NB III-ban, hogy végül egy vesztes mérkőzés, a szombati Putnok elleni hazai 0–2 után lélegezhettek fel az NYFC-nél. Illetve csak vasárnap, mert akkor alakultak úgy az eredmények, hogy végleg eldőlt: már nem csúszhat vissza a búcsút jelentő 14. helyig a jelenleg kilencedik pozícióban álló csapat. Ezzel együtt a szombaton látott társaságra alig ismertek rá azok, akik a sikerszéria idején látták futballozni a bátoriakat. Kár, hogy éppen az utolsó hazai mérkőzés sikerült így.

– Amikor sorban nyertük a meccseket, illetve a veretlenségi sorozatot produkáltuk, az nem azért volt, mert annyival jobbak lettünk volna a mezőnynél, hanem mert szinte mindenki a tudása legjavát adta – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak játékos-edzője. – Aztán a hajdúböszörményi vereség óta ez megváltozott, pedig nem lettek rosszabb futballisták azok, akik néhány héttel korábban még a sikereket szállították. Nagyon remélem, hogy ennek a visszaesésnek csakis szakmai okai vannak, nem pedig valami más. Ha pedig a szakmai oldalon nem stimmelt valami, akkor meg kell fejtenünk az okokat, és tanulni belőle.

Az utolsó forduló előtt annyi fix, hogy nem a Keleti csoportból kerül majd ki az NB III legrosszabb 13. helyezettje, a Hajdúböszörmény és az Újpest II mellett pedig a Hatvan is kiesett. Még további két búcsúzó sorsa dől el a vasárnapi játéknapon, a veszélyeztetett csapatok között van a Salgótarján, a Tiszaújváros, a BKV Előre, az ESMTK, a DVSC-DEAC és a REAC. A Nyírbátor Jászberényben zárja a bajnokságot.


Nyírbátori FC – A vendégek érezték át jobban a helyzet fontosságát

Gyengén futballozott a Nyírbátori FC NB III-as futballcsapata, és vereséget szenvedett hazai pályán.
hirdetés