Nyíregyháza az ungvári II. Hungaryfesten

Nyíregyháza az ungvári II. Hungaryfesten
© sdr
Ungvár – A Nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közösen vett részt Ungváron a II. Hungaryfesten, amelyet Magyarország Ungvári Főkonzulátusa szervezett. A rendezvényt a házigazda, Buhajla József, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának főkonzulja nyitotta meg, a jelenlévőket pedig dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Homonáj Vaszil, Ungvár alpolgármestere köszöntötte.


– A gyönyörű, napos idő sokakat kicsábított a fesztiválra, hogy megismerjék Nyíregyháza turisztikai attrakcióit, fotózkodjanak az állatpark oroszlánjával, akinek ez volt a búcsúútja. Az egyik legnagyobb sikere a kisgyermekes családok körében a „Helló Nyíregyháza” fotófalnak volt, ahol még sorba is álltak egy-egy kép kedvéért. A látogatók részéről élénk érdeklődés mutatkozott a nyíregyházi turisztikai ajánlatok iránt, elsősorban az élményfürdő, a gyógyvíz, gyógyászati kezelések, az állatpark, valamint a kerékpározási lehetőségek álltak a kérdések fókuszában – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A színpadon folyamatosan váltották egymást a fellépők: a megyeszékhelyt a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tánc-és zeneművészeti növendékei képviselték. Az első nap zárásaként a 4 for Dance Táncegyüttes fergeteges táncbemutatóval bűvölte el a közönséget a Kárpátaljai Megyei Filharmónia épületében.

Nyíregyháza első alkalommal vett részt ezen az eseményen, de a nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a jövőben is szükség van az ukrajnai jelenlétre.

– Tavaly Nyíregyházán az ukrán vendégek 23 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el az előző évhez viszonyítva. Reméljük, hogy a részvételünk az ukrán vendégéjszakák további növekedését eredményezi. Az Ungvári Főkonzulátussal az együttműködés a jövőben is folytatódik: júniusban Lembergben szervezünk turisztikai bemutatkozást – tette hozzá Furkóné Szabó Marianna.

KM
hirdetés