Nyíregyháza lett a Föld Órája idei fővárosa

By Száraz Ancsa
Föld Órája
Föld Órája
Március 31-én este fél kilenckor kialudtak a világ nagyvárosainak díszfényei.: világszerte 6525 város csatlakozott a hatodik alkalommal megrendezett WWF Föld Órája akcióhoz.

A 2007-ben Sydney-ből indult kezdeményezés mára a világ legnagyobb önkéntes akciója lett, melyben idén minden eddiginél több, 150 ország vett részt. Hazánkban összesen 93 település,467 vállalat és intézmény és közel 9 ezer magánszemély volt részese az akciónak, a Föld Órája Fővárosa pedig Nyíregyháza lett, ahonnan elképesztően sokan, a regisztráltak közel harmada csatlakozott a kezdeményezéshez.

„A WWF Föld Órája nem csak arról szól, hogy évente egy órára lekapcsoljuk a fényeket. A kezdeményezés célja egy élhetőbb, fenntartható jövő kialakítása. Ehhez nagyon fontos a környezettudatos életmód, amelynek szimbólumává vált ez a mozgalom” – mondta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója, s hozzátette: „Most, hogy a fények újra kigyúltak, immár rajtunk a sor, hogy a mindennapi életünk során beváltsuk ígéreteinket, és tudatosan, fenntartható módon éljük mindennapjainkat!”
hirdetés