Nyíregyháza Spartacus – Egy pontot ért az egy félidőnyi egykapuzás

Nyíregyháza Spartacus – Egy pontot ért az egy félidőnyi egykapuzás
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Fagyott, csúszós játéktér, időként viharos szél, gól nélküli döntetlennel búcsúzott a Szpari.

Ezt a vasárnapot már nagyon várták a csapatok, hiszen idén véget ért a szezon a honi foci második vonalában. A Szpari Csákváron zárta az évet, Véber György azt szerette volna, hogy a tervnek megfelelően győzelemmel.

A mérkőzés kezdéséig sütött a nap, majd egyre morcosabb lett az idő. A fagyos gyep teteje csúszós volt, ami rányomta bélyegét a játékra. A szokásos ismerkedés után mezőnyfölényt alakított ki a Spartacus, majd ismét kiegyenlített lett a játék. Mindkét oldalon adódott pár lehetőség, de gól nem született.

Szünet után felerősödött és időnként viharossá vált a szél, ami egyébként a hazaiak kapuját támadta. Fokozatosan nőtt a vendégek fölénye, szinte egykapuzott a Szpari. Tisza Tibor egyik szöglete után háromszor is úgy tűnt, hogy a kapuban köt ki a laszti, ám a csákváriak mindig tudtak menteni. Szinte végig a hazaiak térfelén pattogott a labda ám a hálót nem akarta megzörgetni.

A hajrára kockáztatott Véber György, mert lehozta a védő Szokol Zsoltot és a helyére a támadó Szécsi Márkot küldte a pályára. Dragóner Filip lövésénél már szinte felugrott a kispad, ám a labda centikkel elkerült a hazaiak kapuját. Az akarás miatt is megérdemelte volna a győzelmet a Szpari, ám nem sikerült a három pontot hazahozni. Remélhetőleg a végelszámolásnál ez az egy is sokat fog jelenteni. A csákváriak annak örülhettek, hogy továbbra is veretlenek maradtak hazai pályán.

KM-ML

Csákvár-Nyíregyháza Spartacus 0-0

Csákvár, 300 néző, v.: Szőts (Hofbauer, Bertalan)

Csákvár: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Hajdú S. – Kékesi, Kiprich D. (Nyilasi B., 42.) – Molnár T. (Horváth R., 82.), Kocsis G., Lőrincz A. – Paudits (Oldal, 88.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Spartacus: Hermány – Szokol (Szécsi, 82.), Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik, Tamási Zs., Kónya – Vámos (Dragóner, 66.), Tisza, Rezes. Vezetőedző: Véber György

Mesterszemmel

Toldi Gábor: – Az időjárás miatt sajnos nem volt szemet gyönyörködtető a meccs, de mindenképpen rászolgáltunk az egy pontra. Örülök, hogy megőriztük őszi hazai veretlenségünket.

Véber György: – Az első félidőben kiegyenlített, nagy küzdelem zajlott a pályán, a szünet után viszont a nagy szélnek köszönhetően szinte egykapuztunk, de egyetlen helyzetünket sem tudtuk gólra váltani.
hirdetés