Nyíregyháza Spartacus: Ilyen hibákat nem szabad elkövetni

Hornyák Marcell (balra) találata csak szépítést ért
Hornyák Marcell (balra) találata csak szépítést ért - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacusnál több szempontból sem ideális a helyzet.


Mostanában minden mérkőzés előtt és után is leírhatjuk: a Szparinak égető szüksége van a három pontra. Nincs ez másként most sem, a Vác elleni hazai bajnokit követően, amikor is a vendégek 2–1-re legyőzték a Spartacust.

– Megvoltak a lehetőségek, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ilyen hibákat nem lehet elkövetni, hogy bepasszoljuk az ellenfélnek ziccerbe a labdákat – mondta csalódottan Lengyel Roland, a nyíregyháziak edzője. – Nem a Váctól kaptunk ki, hanem saját magunkat vertük meg. Hazai pályán harcosabban kell játszanunk, jobban kell akarnunk a győzelmet, mert akarat nélkül nem lehet eredményt elérni és előbbre jutni.

Akár a kölyökligában

Az edző feladatát nem könnyíti meg, hogy több rutinos játékosa megsérült, ám emellett is úgy néz ki, mintha fejben sem lett volna topon a csapat.

– Lassan már kölyökligában tudunk elindulni, szinte már csak a fiatalok maradtak egészségesek – folytatta a tréner. – A kispadunkon most is több tizenéves ült. Nem ideális az összetétel, de szokták mondani, hogy azzal kell főzni, amink van. Mentálisan is rendbe kell rakni a csapatot, van még öt mérkőzésünk az őszi idényből, meg kell próbálni mindent, hogy abból a maximumot kihozzuk.

MK
hirdetés