Nyíregyháza Spartacus – Kiköszörülték a szerdai csorbát

Akt.:
Nyíregyháza Spartacus – Kiköszörülték a szerdai csorbát
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – A szokásoknak megfelelően ismét egy gólt szerzett és így nyert a a Spartacus.

Az egykoron nívós focit is megélt Dorogon vendégeskedett vasárnap este a Szpari. Az NB II-es focibajnokság hetedik körére Mátyus János változtatott párat a szerdai, hazai fiaskón szerepelt kezdőn. Az első helyzet ugyan a dorogiak előtt adódott, aztán a hazai kapu előtt is volt lehetőség a gólszerzésre. Az első félidő iramára nem lehetett panasz, egyedül a gól hiányzott.

A második félidő vendéglehetőséggel indult, egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek a nyírségiek, a házigazda visszaállt a kontrajátékra. A hajrához közeledve aztán örömmámorban úszott a mintegy harminc Szpari-szurkoló, hiszen a fiatal Dragóner Filip fejese utána a labda a kapufáról pattan a gólvonalon túlra. Az utolsó percekben akár növelhette volna volna előnyét a Spartacus, ám Ur László fölé fejelt. A hazaiak végső esélye egy szabadrúgás volt, ám Meggyes László mintegy húsz méterről fölé csavarta a labdát.

Úgy néz ki, ebben a bajnokságban sok váratlan eredmény fog születni, ennek tükrében igen értékes győzelemmel térhetett haza a Spartacus. Az első félidő játékára nem lehet nagy panasz, igaz a meccs aligha került be a szezon legjobb találkozói közé, de ezt most aligha bánják a nyíregyháziak. A három pont a tarsolyban van és ez a legfontosabb.

KM-ML

Dorogi FC – Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Dorog 896 néző, Jv: Böcskei Balázs ( Horváth, Bertalan)

Dorog: Szemerédi – Fekecs, Berkó, Bora, Fürjes, Kovács, Hartyán(Icsó 54.p) , Mészáros(Sitku 79.p), Medgyes, Grabant, Perovics (Vígh 54.p), edző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Hermány – Szokol, Rubus, Dvorschák, Barna (Dragóner a szünetben), Holdampf, Tamási, Rudolf(Ur 82.p), Pálinkás, Tisza, Pölöskey(Harsányi 66.p), edző: Mátyus János
hirdetés