Nyíregyháza Spartacus – Kitartott a szerdai forma

Akt.:
Farkas Márkék kiváló hetet zártak
Farkas Márkék kiváló hetet zártak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus a szerdai formát próbálta átmenteni vasárnapra.


A Szpari múlt hét szerdán sokaknak óriási meglepést okozott azzal, hogy 6–3-ra legyőzte az akkor még listavezető Békéscsabát, ezzel elmozdult a kieső helyről. A nyíregyháziak lendülete kitartott vasárnapig és a Budafokot is megverte 2–0-ra.

Kiszolgálták a közönséget

– Jól kezdtük a mérkőzést, egyből próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre – értékelte a meccset Lengyel Roland, a Spartacus megbízott vezetőedzője. – A szerdai formát és önbizalmat próbáltuk az első tíz percben kivinni a pályára. Úgy gondolom, ez sikerült is, gyorsan megszereztük a vezetést. Egy-egy periódust leszámítva végig uraltuk a mérkőzést. A vendégek csak néhány lehetőséget tudtak kialakítani, Fadgyas Tamásnak szinte csak egy védeni valója volt.

Noha a hat gólt nem ismételte meg a Szpari – nem is lehetett elvárni –, a játékosok kiszolgálták a közönséget.

– Támadójátékban akadtak most hiányosságaink, nem voltunk annyira dinamikusak, mint szerdán – folytatta a tréner. – Ez részben azért is lehetett, mert Gyurján Bence kiesése mellett Pekár László játéka csak közvetlenül a kezdés előtt vált biztossá, valamint Rezes László és Hornyák Marcell sem volt egészséges. Mindezek ellenére megfelelő mennyiségű helyzetet tudtunk kialakítani ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A szurkolóinknak köszönjük a biztatást, nagyon jólesett a fiúknak, ezt próbálták meghálálni a pályán.

Csütörtökön Gyulaházán

A piros-kékekre most hosszabb szünet vár, mivel a válogatott Nemzetek Ligája-szereplése miatt az NB II.-ben sem rendeznek fordulót. A Szpari igyekszik ezeket a napokat is hasznosan tölteni, az edzések mellett csütörtökön a gyulaházi csapat meghívásának tesz eleget, majd két nap pihenőt is kapnak a játékosok.

A következő napokban az edzőkérdés is megoldódhat: arról még egyelőre nincs hír, hogy a továbbiakban is Lengyel Roland irányíthatja-e a csapatot, esetleg új edző érkezik.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés