Nyíregyháza Spartacus – Ország-világ előtt bizonyíthatnak

Pekár Lászlónak, Rezes Lászlónak (labdával) és Farkas Márknak is része volt a legutóbbi győzelemben
Pekár Lászlónak, Rezes Lászlónak (labdával) és Farkas Márknak is része volt a legutóbbi győzelemben - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus tévés meccset játszik a listavezető otthonában.


A Szpari az NB II. előző fordulójában egy majd’ két hónapja tartó, hat meccsből álló nyeretlenségi sorozatnak vetett véget azzal, hogy 2–0-ra legyőzte a Soroksárt. A nyíregyházi futballisták tenni akarnak érte, hogy a múlt heti győzelem ne csak egy fellángolásnak tűnjön, igaz, ehhez a listavezető, hat mérkőzés óta veretlen Gyirmót otthonában kellene jól szerepelni.

– Nagy önbizalmat adott a játékosoknak a múlt hétvégi győzelem, jó állapotban vagyunk és három játékost leszámítva nincs sérültünk – kezdte a felvezetést roppant pozitívan Lengyel Roland, a Spartacus vezetőedzője.

A Gyirmót ellen jól megy

– Jó csapathoz utazunk, de szeretnénk bebizonyítani, hogy minket sem szabad leírni. Ha följebb akarunk lépni, bárki ellen is játszunk, mindig pontokért fogunk utazni. Idegenben elég pocsék a szereplésünk, nem csak ebben a szezonban, hanem úgy általában az előző években is. Ezt kell levetkőznünk; ha úgy játszunk, mint a hétvégén, akkor nincs miért féltenem a csapatot – tette hozzá a szakember.

A két együttes eddigi öt, egymás elleni találkozójából még egyszer sem jött ki győztesként a Gyirmót, a legutóbbi győri csörtét még tavaly augusztusban a Spartacus nyerte meg 3–0-ra. Azóta a két gárda más utat járt be, Szepessy László csapata tizenhárom győzelem mellett egy döntetlent és négy vereséget jegyez a szezonban, két ponttal előzi meg a második Zalaegerszeget és nyolccal a harmadik Budaörsöt.

– Jó játékosok alkotják a Gyirmótot, nagyon stabilak védekezésben, hatékonyak támadásban, jól megtalálták az egyensúlyt a csapaton belül – mutatta be az ellenfelet a tréner. – Ugyanakkor nekik is vannak hiányzóik, eltiltottjuk, semmiképpen sem feltartott kezekkel megyünk ki vasárnap. Az országos televízió közvetíti a mérkőzést, bízom benne, hogy ez plusz löketet ad a fiúknak és be tudják bizonyítani, hogy a miénk is jó csapat.

Labdarúgás: NB II.

Vasárnap. Gyirmót–Nyíregyháza Spartacus, Győr, 13.30, v.: Oláh (Kóbor, Kovács II.). Tv: M4 Sport.

Spartacus: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Forró – Polényi, Kulcsár – Dragóner, Pekár, Rezes – Daru.

További mérkőzések: ZTE-Vasas (szombat, 17), Vác-Balmazújváros, Cegléd-Siófok, Budaörs-Csákvár, Mosonmagyaróvár-Győr, Kazincbarcika-Békéscsaba, Soroksár-Kaposvár, Dorog-Tiszakécske, Budafok-Monor (mind vasárnap, 13).

MK
hirdetés