Nyíregyháza Spartacus – Vereség, de pozitív benyomásokkal

Rezes László (kékben) csak kapufáig jutott
Rezes László (kékben) csak kapufáig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kiállítás, kényszerű csere, ezt már nem bírta az idei első bajnokin a Szpari.


A jó kezdés után végül nem jött össze, pont nélkül tért haza vasárnap Tatabányáról a Nyíregyháza Spartacus. A másodosztályú focibajnokság idei első körében a Budaörssel játszott a Zoran Szpisljak irányította Szpari. Az eső miatt mély talajú pályán végül öt gól született, sajnos a budaörsiek szereztek többet.

Kártik góljával indult

A mieink jutottak vezetéshez, ám az első félidőben fordított a Budaörs, ráadásul egy kiállítás miatt megfogyatkozott a nyíregyházi együttes. Szünet után így is sikerült egyenlíteni, ám a hajrában a buda­örsiek harmadik gólja három pontot jelentett számukra.

– Remekül kezdtünk, a vezetés után jól játszott a csapat – indította visszapillantását a vasárnapi meccsre Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– Aztán jött egy naiv hiba, a szabadrúgásból pedig egyenlített a Budaörs. A félidő hajrájában jött az újabb baj, ebből ismét gólt kaptunk, ­ráadásul meg is fogyatkoztunk.

Kényszerű változtatások

– A hátrány miatt Kártik Bálintot le kellett cserélni, megerősítettük a védekezést. Nagy nyomás alatt játszottunk, ezt a félidőt hiába hoztuk le 1–1-re, vereség lett a vége. A fiatal Kovács Norbert lendületet hozott a játékba, sajnos egy rúgás miatt megsérült a combja, nem akartunk megkockáztatni egy komolyabb bajt, ezért lecseréltük.

– A csapat pozitív benyomást tett, harcosok voltunk, küzdöttünk, próbáltuk tartani a döntetlent, ám a végére elfogy­tunk, és a budaörsiek egy kis szerencsével megszerezték a győztes találatot – így Zoran Szpisljak. A csapat vasárnap itthon játszik, a Cegléd lesz az ellenfél. Szerdán is pályára lépnek a piros–kékek, délután kettőtől a szlovák harmadik vonal egyik listavezetője, az FC Kosice lesz a vendég.

ML
hirdetés