Nyíregyháza Tigers – Az elődöntőben alaposan megráznák a kolompot

Nyíregyháza Tigers – Az elődöntőben alaposan megráznák a kolompot
Nyíregyháza – Az elődöntőben a Budapest Cowbells népligeti pályáján vizitál a Tigers.

Már csak három meccs van hátra az amerikai focisták legnívósabb hazai bajnokságából. A HFL alapszakaszának végeztével négy csapat jutott a két elődöntőbe. Szombaton a Budapest Cowbells a Nyíregyháza Tigerst, míg a Miskolc Steelers az Eger Heroest fogadja. A találkozók győztesei jutnak a fináléba, amelynek június 19-én a BVSC stadionja ad majd otthont. A Cowbells, azaz a Kolomposok és a Tigrisek harmadszor feszülnek majd egymásnak. Az eddigi két meccset a nyíregyháziak otthonában játszották, mindkettőn a fővárosiak nyertek. Remélhetőleg szombaton a népligeti pályán is vendégsiker születik.

Félrevezető eredmény

A két együttes az alapszakasz zárókörében a Tiszavasvári úti pályán találkozott, és a Cowbells 45–7-re nyert.

– A legutóbbi eredmény félrevezető lehet, természetesen nincs ilyen különbség a két csapat között – kezdte az esélylatolgatást Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke és játékosa. – Sőt! Véleményem szerint az elődöntőben minden csapat ellen ugyanolyan eséllyel lépnénk pályára. A Cowbells ellen eddig még nem sikerült nyernünk, így éppen itt az ideje, hogy ez megtörténjen. A legutóbbi találkozón a támadójátékunk volt a gyenge, bízom benne, hogy a védekezés stabilitása és hatékonysága megmarad, viszont támadásban előbbre tudunk lépni.

– Jó hír, hogy páran, így például Lesiv Pavlo és Max Nedzelsky visszatérhetnek a pályára, ám még így sem százszázalékos a keretünk.

Páran visszatérnek

– Úgy utazunk el az elődöntőre, hogy meglepetést okozzunk. Tavaly a Bratislava Monarch személyében az akkori mezőny legjobbja ellen meccseltünk, most is a legjobb formában lévő csapat ellen játszunk. Szoros mérkőzést várok, így bármilyen eredmény születhet, akár hosszabbítás is következhet. Szeretnénk, ha nem a szombati lenne az idei utolsó bajnoki meccsünk – így Szépe József.

KM-MLTovábbi hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés