Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére

Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban a megyeszékhelyen és környékén? Ízelítőül: a nyíregyházi Club Hol­ly­woodban szombaton a Kalapács ad koncertet.

Január 18., péntek

20 óra: Winter Face Festival 2k19

A tél egyik legnagyobb bulija a nyíregyházi Continental Arénában.

Főleg az elektronikus vonalra feküdtek rá a szervezők, akiknek sikerült egy igen húzós lineupot összeállítani péntek éjszakára. A legnagyobb klubok legfelkapottabb lemezlovasai érkeznek a csarnokba: míg Budai, Szecsei, Jackwell, Németi és Tekk a legmenőbb trackeket pakolja, a habos tortára a koktélcseresznyét az AK26 és Burai Krisztián fellépése teszi fel.

21 óra: Flört Party az X Cafében

A nyíregyházi szórako­zóhelyen a szenvedélyek éjszakáján a karszalagok elárulják, ki áll készen egy forró éjszakára, ki az, aki vágyik arra, hogy elcsábítsák, és kinek foglalt a szíve.
A buli házigazdái: Koltai és Csuhai.

22 óra: Zenei időutazás a Barbizonban

A Szódaház utcában visszarepülhettek az időben – egészen a kilencvenes évekig, a retró aranykorszakába, és (újra) átélhetitek a régi bulik hangulatát. Ebben a korszak egyik ikonikus formációja, a Groovehouse lesz a segítségetekre. Rezidens: Till.

A Groovehouse 1997 áprilisában alakult. Az akkori együttest két fiú alkotta, Miki és Zsolti. Később rátaláltak Judyra, aki szólóénekesnőként már hallatott magáról a könnyűzene világában. A fiúk kérésére 1998-ban fel­énekelte Szűcs Judit Ha táncolsz velem című dalát. Az énekesnő 1998 októberében a csapat teljes jogú tagjává vált. Egy súlyos autóbaleset miatt első albumuk a tervezett február helyett csak 1999 júliusában jelenhetett meg. A második lemez készítése közben Miki kilépett a csapatból, így Zsolti és Judy alkották immáron a duót. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely minden korábbi rádiós játszási rekordot megdöntött. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem?, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy.

Január 19., szombat

21 óra: Kalapács-koncert a Club Hollywoodban

A zenekar téli turnéjának állomása a nyíregyházi klub, ahová a Smoking Froggal érkeznek a magyar heavy metál nagy öregjei.

A Kalapács együttest Kalapács József (ex-Pokolgép, Omen) énekes alapította 2000-ben egykori Sámán-tagok közreműködésével. Miután a frontember Paksi Endrével és az Ossian két tagjával elkészítette a korai Pokolgép-dalokat feldolgozó Az első merénylet című albumot, a koncertezéshez új zenekart kellett összeállítania. Ebből a formációból lett a Kalapács zenekar, amely első saját szerzeményekből álló albumát 2002-ben készítette el Ösztön címmel. Azóta újabb nyolc nagylemezt készítettek. Legújabb albumuk 2018. április 13-án jelent meg Örökfekete címmel.

21 óra: Jackwell in the house

A legnagyobb minimal ­slágerekkel, valamint ­számtalan saját szerzeménnyel a tarsolyában érkezik először a nyírlugosi Főnix Bár lemezjátszói mögé a 2017-es Ballantine’s Music ­Awards Év felfedezettje és Év producere jelöltje, Jackwell. Resident: Kevin Johnson.

21.30: Artézis Trió feat. Herczku Tünde

A nyíregyházi Chloé New Yorkban zenekar gondoskodik a hangulatról szombat este.

A formáció zenéje ötvözi a jazzt, a bluest, a rockot, valamint a kelet-európai népzene dallam- és harmóniavilágát. Javarészt saját számokat játszanak, amelyek Babosi László szerzeményei. A trió most kiegészül Herczku Tündével. A belépés díjtalan.

22 óra: Pierre Maddox a Club Prestige-ben

A mátészalkai klubban közkívánatra egész éjjel Pierre Maddox diktálja az ütemet. A fergeteges hangulat garantált, az est folyamán napjaink legújabb és legkedveltebb slágerei szólnak minden stílusban. A belépés éjfélig ingyenes.

22 óra: Trash Party az X-ben

A kilencvenes és a kétezres években menő volt, most pedig ultra gáz? Pont ezeket a rég nem hallott dalokat fogják előszedni szombat este a nyíregyházi X Caféban. Felkészülni, vigyázz, kész, Macarena!

22 óra: Dj-párbaj a Club ­Pegazusban

A tiszateleki szórakozóhelyen elszabadulnak a világra szóló szettek, hiszen érkezik a clubterembe Yamina, Newl, Sandman, PéGé és Henry. A mulatós teraszon a Gáti tesók zenélnek egész éjszaka.

Yamina az ország egyik legtechnikásabb újgenerációs lemezlovasa, a cukigyárból elmenekült energiabomba, aki nagyon jól vegyíti az Electro, a Trap és a Bass House stílusokat. 2015-ben a Sziget Fesztivál Arénájában játszott, az ezt követő évben pedig a Balaton Soundon is bemutatkozott, mintegy nyolcezer ember előtt. Olyan profik mellett zenélhetett, mint Oliver Heldens, Timmy Trumpet, Will Sparks vagy éppen Dyro. Yamina nevét már a világ minden részén ismerik, hiszen 2017-ben megnyerte a New Yorker by NYDJAY verseny régiós döntőjét, majd a nagy, nemzetközi finálét is Bécsben.

22 óra: Pótszilveszter a Mamma miában

Lassan három hete, hogy magunk mögött hagytuk 2018 utolsó napját. Aki akkor lemaradt a szilveszteri buliról, a nyíregyházi szórakozóhelyen bepótolhatja. Három terem, három stílus egy klubban, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.

22 óra: All night long a Club Passion-ben

A mátészalkai szórakozóhelyen Tekk zenél egész éjjel, ez pedig garancia a jó bulira.Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés