Fejlesztik az ipari parkot is

A munka már elkezdődött
A munka már elkezdődött - © Fotó: Önkormányzat
Csenger – A tervekben szerepel többek közt egy munkacsarnok létrehozása.

650 millió forint összegű kormányzati támogatást kapott Csenger önkormányzata az ipari park fejlesztésére. – tudtuk meg Forján Zsolt polgármestertől – A két ütemből álló beruházásnak köszönhetően meg tudjuk valósítani a terület közművesítését, valamint terveink között szerepel egy munkacsarnok létrehozása, ami az ideérkező vállalkozások számára nyújt majd jelentős segítséget. Az infrastruktúra kiépítése a rövid távú célok közé tartozik, hiszen több vállalkozó, gazdasági társaság és cég is jelezte önkormányzatunk felé munkahelyteremtéssel együtt járó beruházási szándékát, amelytől a város gazdasági erejének növekedését várjuk, és reményeink szerint minél több ember el tud majd helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, illetve a 250 fő részére munkahelyet biztosító büntetés-végrehajtási intézetben, melynek építése még az idei évben elkezdődik.

Pihenőpark épülhet

Egy román–magyar pályázatnak köszönhetően megújulhat a régi „Halom–gödör” és környezete, a pályázat romániai partnere Udvari nagyközség önkormányzata.

– Pihenőparkot szeretnénk kialakítani, a tó szerves része, a terület rekultivációja révén megújul a meder és a régi környezet egyaránt, remélhetőleg újjáéled a vízi világ is a tóban. Az önkormányzat elhatározta a tó megmentését, a meder helyreállítását és az üzemeltetéshez szükséges víz biztosítását napelemes fúrt kút létesítésével – tette hozzá Forján Zsolt.

KMNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés