Kék Cápák – Elismerés és kupasorsolás

Lekli József (balra) és Mokánszki Máté (jobbról a harmadik) szép emlékeket idézhetett fel
Lekli József (balra) és Mokánszki Máté (jobbról a harmadik) szép emlékeket idézhetett fel - © Fotó: Magánarchívum
Nyíregyháza – A Blue Sharksnak több ok miatt is jelenése volt Budapesten.

A magyar férfiválogatott vasárnap a Kék Cápák szeme láttára győzte le hosszabbításban 91–86-ra Hollandiát. Két nyíregyházi pályára is lépett, no nem a mérkőzés keretein belül, hanem egy rövid ünneplés erejéig. A magyar szövetség köszöntötte az idén nemzetközi sikereket elért kosárlabdázókat, köztük a szeptemberben 3×3-as U18-as Európa-bajnokságot nyerő Mokánszki Mátét, és a válogatott másodedzőjét, Lekli Józsefet.

Alsóbb osztályú ellenfél

Kedden aztán már Sitku Ernőnek, a klub szakmai igazgatójának volt hivatalos jelenése a fővárosban, aki a Hepp-kupa negyeddöntőjének sorsolásán képviselte a nyíregyházi együttest. A Blue Sharks az NB II. Keleti csoportját veretlenül vezető, a kupa előző köreiben a Nagykőröst, a Tiszaújvárost és az MTK-t kiejtő Ceglédet kapta.

– Papíron a leggyengébbnek mondható, de nem lehet lenézni őket, hiszen a Hepp-kupában nyolc közé jutottak, Szolnokról sokan játszanak ott fiatalok, mindenféleképpen figyelni kell, de be kell jutnunk a négyes döntőbe, ami motivációt jelent mindenkinek – mondta Sitku Ernő.

A mérkőzéseket a január 12–13-i hétvégére írták ki, a csapatok egyeztetnek a pontos időpontról. Ami biztos, a Cápáknak idegenben kell kiharcolniuk a továbbjutást.

MKNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés