Kék Cápák – Megfogyatkozva sem lehet kifogás vasárnap

Czinger Zoltánra (labdával) is nagyobb szerep hárulhat
Czinger Zoltánra (labdával) is nagyobb szerep hárulhat - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Noha a Cápák kedden is nyertek, annál jobb játékra számítanak.

Mondhatni, kötelező győzelem előtt áll a Nyíregyháza Blue Sharks, nincs ez másként akkor sem, ha az ideálisnak korántsem nevezhető körülmények között készült a vasárnapi, Nagykőrös elleni bajnokira. A keret öt, húsz év alatti játékosa csütörtökön elutazott Szolnokra az EYBL következő fordulójára, valamint többen is sérüléssel bajlódnak.

– A fiataljaink biztosan fáradtak lesznek, pénteken és szombaton is két-két meccset kell játszaniuk, az utolsót ráadásul este nyolckor rendezik, valamikor éjjel érnek majd haza – mondta Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Tóth Gerinek nem húzódott meg a vádlija, hanem egy rúgást kapott, de még nem tudott edzeni, Fazekas Csabinak a háta sérült, Bazsó Brúnó az oldalára kapott egy ütést, szerencsére nem tört el a bordája, de fáj neki.

Vigyázni kell a fiatalokra

A kőrösiek egymás után elszenvedett nyolc vereségből érkeznek, és a tabella 11. helyén állnak, míg a nyíregyháziak sorozatban négy bajnoki győzelemnél járnak, legutóbb az MTK-t verték 73–66-ra.

– Náluk is jó pár játékos sérült volt az előző meccsen, nem tudjuk, hogy ki fog játszani közülük – beszélt az ellenfélről a tréner. – A Nagykőrösnek talán még az MTK-nál is kellemetlenebb a játékstílusa, rendszertelen a játékuk, de nem okozhatnak problémát. Most az a legfontosabb, hogy a sérültjeink felépüljenek, lehet, hogy nem is kockáztatunk, és főképp a fiatalokra kell majd vigyázni. Mindent egybevetve, az esetleges hiányzóink ellenére is kötelező a győzelem, biztos vagyok benne, hogy jobb lesz a játék, mint kedden.

MKNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés