Közös felelősségünk védeni és megőrizni a keresztény Európát

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes aláírta pénteken az Orbán Viktor programját támogató ívet Tatán. Mellette Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester (b) és Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes aláírta pénteken az Orbán Viktor programját támogató ívet Tatán. Mellette Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester (b) és Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke - © Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Nyíregyháza – Seszták Oszkár: különösen fontos a helyi érdekek képviselete.


– Az európai választások kimenetelét nagyon kemény gazdasági, szellemi munka dönti el, nem pusztán politikai beszédek – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a tatai önkormányzati rendezvényen.

Megmaradás és gyarapodás, közös felelősségünk a keresztény Európa címmel rendezett a KDNP önkormányzati tanácsa és a Szövetség Tatáért alapítvány országos önkormányzati konferenciát a dunántúli városban, amelyen Seszták Oszkár, a KDNP önkormányzati tanácsának és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke is részt vett. Seszták Oszkár hangsúlyozta, hogy különösen fontos a helyi érdekek képviselete.

Kulcsfontosságú az értékrend

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédében kiemelte: kulcsfontosságú az az értékrend, amit képviselünk. A magyar társadalom részére lényeges önmeghatározás, hogy a keresztény civilizáció részei vagyunk, s ez nem feltétlenül templomba járást, hanem értékeket jelent – jegyezte meg. – A hazafiság például, hisz evidencia már, ami tíz éve még kérdéses volt, hogy a külhoni magyarok is a nemzet részei. A család szintén ilyen, a magyar emberek számára fontos érték – mondta Semjén Zsolt.

– A KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve és nemzetünk fennmarad – fogalmazott a néppárt elnöke.

Kijelentette továbbá, az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében „kizökkent a normalitásból”, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

Szintén lényeges a választások előtt a konjunktúra. A gazdasági növekedés kétségbevonhatatlan tény, így ez is a kormányzó politikai közösséget erősíti. Az ellenzék leggyengébb pontja a kompetencia – folytatta a miniszterelnök-helyettes, aki szerint a kormánypártokon kívül jelenleg nincs más politikai erő, amely képes lenne az ország irányítására.

A konkrét politikai események jelentik a negyedik elemét a választásokat eldöntő tényezőknek, s itt minden idők legsikeresebb politikai konstrukciója a Fidesz-KDNP – mondta Semjén. Tudatosan bevándorló tömegeket beengedni nem pusztán etikailag kifogásolható, hanem politikai-jogi szempontból is, s ezt utólag nem lehet jóvá tenni – tette hozzá az illegális migrációról szólva. – Mi megkérdeztük a magyar embereket, s nem akarják, hogy bevándorlóország legyünk – folytatta.

Helyi közösségek fejlesztése

Járóka Lívia európai parlamenti képviselő brüsszeli tapasztalatairól beszélt, Gyopáros Alpár kormánybiztos a Magyar falu programról, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a helyi közösségek humán fejlesztéséről mondta el gondolatait. Az esemény szünetében Semjén Zsolt, Seszták Oszkár és Michl József, Tata polgármestere ünnepélyesen aláírták a Fidesz-KDNP Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásgyűjtő ívét.

KMNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés