Lezárták a temetői főkönyvet Nyíregyházán

By cziffraandi
Lezárták a temetői főkönyvet Nyíregyházán
Lezárták a temetői főkönyvet Nyíregyházán
Nyíregyháza – A hagyományokhoz híven az idei esztendő végén is lezárták a temetői főkönyvet a megyeszékhelyen.

A Városházán megrendezett eseményen Szekrényes András, a Temetkezési Vállalat igazgatója elmondta: 2013-ban 11 temetéssel volt kevesebb mint tavaly, és rendhagyó módon 5-tel több nőt temettek el, mint férfit. – Évről évre nő a hamvasztások száma , viszont kevesebb urnát vittek el a hozzátartozók, hiszen 2012-ben még 100 felett volt az ilyen esetek száma, míg az idén csak 62 ilyen alkalmat regisztráltunk – mondta Szekrényes András.

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző kiemelte: Nyíregyháza azon kevés megyei jogú városok közé tartozik (még Szeged és Debrecen ilyen), ahol nem csökkent a népességszám, hanem stagnált vagy emelkedett.

– Tavaly 510 pár mondta ki a boldogító igent Nyíregyházán, míg a 2013-as esztendőben ez a szám 525-re emelkedett – mondta a címzetes főjegyző, aki szerint a megyeszékhelyen a születések száma is nőtt, mégpedig 3290-ről 3485-re.

Jászai Menyhért alpolgármester pontos számadatokkal szolgált Nyíregyháza lakóinak száma kapcsán. – December 31-gyel bezáróan 119 ezer 160 lakosa volt a megyeszékhelynek.Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés