Lóhátra pattannak Nyíregyházán

By cziffraandi
Akt.:
Öt megyéből érkeznek lovasok a szombati versenyre
Öt megyéből érkeznek lovasok a szombati versenyre - © Illusztráció
Nyíregyháza – Több kategóriában állnak rajthoz a lovasok a hétvégi díjugrató és fogathajtó versenyen Nyíregyházán.

Első alkalommal rendezik meg július 11-én, szombaton 8 órától Nyíregyházán az Electrolux-Timpex díjugrató és fogathajtó versenyt a Timpex Lovasklub területén. Az egynapos megmérettetés főtámogatója az Electrolux Lehet Kft., fővédnöke Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke. A rendezvényre Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyéből érkeztek nevezések. Összesen 150 lovas áll rajthoz díj- és korlátugratás kategóriában, a fogathajtásra pedig huszonhárman jelentkeztek.

Hagyományteremtés

– A Timpex Lovasklub huszonkét éve működik a megyeszékhelyen. Tagja a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségnek, mely legutóbbi értékelésén 5 patkós minősítést szerzett, ami országos szinten is kiemelkedő. Itt nevelkedik az ország egyik legjobb sportló ménese, mely több mint száz lovat számlál. Lovas pályánkon, melyhez négyszáz férőhelyes lelátó tartozik, évente rendezünk országos tenyészszemlét, fedezőmén-bemutatót és megyei, illetve országos díjugrató versenyeket. A lovas bázison főállású lovasok segítségével magas színvonalú lovas oktatás is folyik. A szombaton versennyel szeretnénk tovább bővíteni profilunkat, illetve felhívni a figyelmet a hazai lovassportra – ismertette idősebb Tárbály István, a Timpex Lovasklub vezetője.

Alessio Bonfanti gyárigazgató elmondta: az Electrolux támogatásával Nyíregyházán ez lesz az első fogathajtó verseny, melyet hagyományteremtő céllal indítanak útjára.

KM

 Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés