Meg akarta mutatni a villogó tűzoltót a gyerekének a nyírkátai férfi – Ezt kapta büntetésül!

Meg akarta mutatni a villogó tűzoltót a gyerekének a nyírkátai férfi – Ezt kapta büntetésül!
© Illusztráció
Nyíregyháza, Nyírkáta – A villogó tűzoltó autót akarta megmutatni – elítélték.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. február 18-án gyorsított eljárásban valótlan bejelentés szabálysértés miatt 157 óra közérdekű munkát szabott ki P. N. eljárás alá vont személlyel szemben.

A tényállás szerint P. N. 2019. február 15-én délben valótlan bejelentést tett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint a házuk kéménye kigyulladt és ég a tetőszerkezet. A katasztrófavédelem munkatársai két tűzoltó autóval, összesen 9 fővel jelent meg a helyszínen, ahol kiderült, hogy a bejelentés valótlan volt. A kivonulással 65.589 forint merült fel indokolatlanul. A férfi a tárgyaláson elmondta, hogy azért követte el a tettét, mert a tűzoltó autó villogó fényét szerette volna megmutatni a gyerekeinek. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy elismerte és megbánta a cselekményét.

Az eljárás alá vont személy a közérdekű munkát szabadidejében, díjazás nélkül köteles végezni. Amennyiben munkakötelezettségének nem tesz eleget, a közérdekű munkát a bíróság szabálysértési elzárásra változtatja át.

A végzés jogerős.

– Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő –


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 15-én történt rendőrségi eseményeiből. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 15-én Kisarban elfogták L. Róbert 24 éves helyi lakost. A férfi ellen a Fehérgyarmati Járásbíróság lopás bűntett elkö...Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés