Megmenthetők a szorgos “termésfelelős”segítőink

By bbogi
Megmenthetők a szorgos "termésfelelős"segítőink
Megmenthetők a szorgos "termésfelelős"segítőink
Nyíregyháza – Az elmúlt években világszerte jelentősen csökkent a mézelő méhek száma, ami jelentős mértékben a Varroa Destructor elnevezésű parazita pusztításának tudható be.

Amennyiben a fertőzést nem észlelik időben és nem kezelik megfelelően, a parazita teljes mézméh-kolóniák pusztulását okozhatja. A szakértők becslései szerint az ember által fogyasztott élelmiszerek mintegy harmadának előállításához szükséges a méhek, mint a virágok és termények beporzóinak tevékenysége. A vadon élő növények beporzásával a méhek nagymértékben hozzájárulnak a biodiverzitáshoz (a változatos fajösszetételű élő környezethez) is. 

Az egyik vegyipari világcég megoldást talált a ma világszerte a legnagyobb gazdasági kárt okozó méhkártevő parazita elleni hatékony védelemre. A kaptárba biológiailag lebomló műanyag „csíkokat” helyeznek, melyek növényi cukorral kevert hangyasavat tartalmaznak. Az USA-ban, Kanadában és Franciaországban végzett terméktesztek kiváló eredménnyel zárultak, a Varroa Destructor parazita ellen 97%-ban eredményes védelmet nyújtottak.

Címkék: , , , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés