Most kezdődhetne az igazi felkészülés

By SeraZ
Véglegessé vált a Spartacus kerete, szombaton jön az Eger.Labdarúgás. Bezárt a bazár, kulcsra zárták a spájzot. Most már megvan, hogy miből főzhet Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. Végleges a nyíregyházi csapat kerete, jószerivel most kezdődhetne az érdemi munka, igaz, a bajnokságból már elment két forduló.

Szerda éjfélkor ért véget hivatalosan az átigazolási időszak, ám aprócska kapucska mindig marad, így bizonyára lehet majd hiányt pótolni, illetve szerződés felbontásával meghosszabbítani azt az időt, amíg csapatra lelhet egy játékos. Miként arról beszámoltunk, Minczér Tibor neve a Fradinál is felmerült. Ezt Kubatov Gábor, a fővárosiak elnöke blogjában ostobaságnak nevezte, ám akkor valószínűleg nem informálták pontosan arról, hogy Minczér és Détári Lajos telefonon beszéltek…

Ez persze már a múlt, a tény az: Minczér végül Hajdúböszörményben folytatja. Szintén NB III-as csapatban, Kemecsén szerepel majd Ambrusz Árpád (a baktaiak is szerették volna csapatukban látni), míg Cséke György további sorsa egyelőre nem ismert.Most időben ugorjunk kicsit vissza, július 21-ére. Ekkor írta alá a szerződést Faragó Lajos, a Híd Akvizíciós Zrt. tulajdonosa, így a Vasast is bíró cég a Spartacust működtető gazdasági társaság. Az aláírt szerződés tartalmazza, hogy az új főtulajdonos vállalja azt, hogy a csapatot legalább három évig stabilan működteti. Nos, ehhez képest információink szerint még nem kapták meg jussukat a focisták, új szerelés sincs, a pálya és a klubház használatáról pedig egy szeptember végéig szóló megállapodás van…

Vannak visszatérők

Kanyarodjunk vissza az új játékosokra. Visszatérőnek számít a két Balázs, Nánási és Batizi Pócsi. Kis kitérővel ugyancsak ez a kategória Vukadinocics és Davidov, Erdélyi ugyan játszott pár meccset az akkori Ligacsapatban, de őt aligha minősíthetjük visszatérőnek. Aztán a vadonatújak sora már hosszabb. Az elmúlt szezonban élvonalban játszott Davidov (szerb első liga), Vukadinovics (MTK) és Salami (DVSC). Van közöttük három nagyváradi (Lavrencsik, Popa, Suci), a többiek legutóbb másod, harmad, vagy alacsonyabb osztályú csapatokban játszottak.

Nyírpazonyban edzettek

– Lesznek új játékosok is, az is elképzelhető, hogy a fővárosból is igazolunk, ám azt szeretnénk leszögezni: alapjaiban a nyíregyházi, megyebeli játékosokra építünk. Egy stabil, szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, olyan játékosokkal, akikért érdemes lesz majd kilátogatni ebbe a gyönyörű stadionba. – Az első szezonnak már úgy vágunk neki, hogy akár a bajnokságot is megnyerhetjük – mondta Erdős László a már említett sajtótájékoztatón.Nos, ami a megyei kötődést illeti, a jelenlegi, 27 fős keretből ez tizenkét játékosra igaz (három kapus)… Csütörtökön egyébként Nyírpazonyban tartotta az edzést Gálhidi György. Erről még hiányzott Salami, ám pénteken délután már ő is együtt gyakorol leendő társaival. Szombaton pedig az újabb megmérettetés, amikor is az újonc Eger ellen lehet majd vitézkedni a Városi Stadionban.

A Szpari kerete

Kapusok: Drasko Vojinovics, Gendur László, Sántha Tibor, Hrabina Alex, Vasas Gergő.

Védők: Miskolczi László, Nánási Balázs, Ladik Lovrincsik, Radványi Dávid, Mészáros Márk, Orosz Máté, Stranigg Ferenc.

Középpályások: Dejan Vukadinovics, Milan Davidov, Farkas Máté, Reznek Donát, Makai Tamás, Ráti Gergő, Haburcsák Bertalan, Erdélyi Dávid, Ionut Suci.

Támadók: Eugene Salami, Kovács Ádám, Murányi Kristóf, Ovidiu Popa, Borsi Márton, Batizi-Pócsi Balázs.

– Mán László –Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés