Nincs győztes, csak első az egyenlők között

Bákonyi János katolikus iskolalelkész
Bákonyi János katolikus iskolalelkész - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Immár tizenhárom éve, hogy az adventi időszak kezdetén kispályás focira gyűlnek össze a különböző felekezetek egyházai kiegészülve a városháza, valamint a kormányhivatal csapatával.

A szép hagyománnyá nemesedett torna célja, hogy az egyházi és a civil élet közszereplői, döntéshozói és alkalmazottai jobban megismerhessék egymást és közösen erősíthessék az együvé tartozás nemes eszméjét és az ünnepvárás magasztos gondolatát. A szerdai sajtótájékoztatón Tasi Tamás szervező kiemelte, hogy az országban egyedülálló ez a torna, amelyet két éve körmérkőzéses formában bonyolítanak, hogy mindenki mindenkivel játsszon.

Inkább gála, mint torna

– Itt nincsen győztes és vesztes csapat, csak első az egyenlők között – tette még hozzá. Dr. Szemán Sándor, a város címzetes főjegyzője elmondta, hogy a torna házigazdája minden évben más felekezet. Bákonyi János római katolikus iskola­lelkész a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia mint rendező képviseletében kiemelte, hogy megtiszteltetés számukra, hogy az idén ők lehetnek a torna rendezői, amit inkább gálának nevezne, amelyen a játék a fontos, nem az eredmény. A 18 perces mérkőzéseknek csütörtökön a Filo Sportcsarnok ad otthont.

BBNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés