Olcsó cigarettának híg a füstje

By SeraZ
Olcsó cigarettának híg a füstje
A csalással gyanúsított férfi lakásán kartonpapírral kitömött cigarettásdobozokat foglaltak le nagy mennyiségben.

Olcsó cigarettát kínáltak megvételre kedden a nyíregyházi Búza téren egy asszonynak. A nő 20 kartonnal vásárolt volna, amiért 56.000 forintot kellett fizetnie. Az eladó egy kocsiból adta oda a kartonokat, melyekről csak a férfi távozása után derült ki, hogy nem cigaretta, hanem papír van benne. A vásárlónak előzőleg ugyan megmutattak két dobozt, de azokban tényleg dohányáru volt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi és vizsgálati osztálya csalás miatt ismeretlen tettes után indított nyomozást. Az eljárás során beszerzett információk alapján a forrónyomos csoport még az éjjel elfogta a feltételezett elkövetőt. A 40 éves nyíregyházi férfi lakásán mintegy kilencezer üres, illetve kartonpapírral kitömött cigarettásdobozt találtak, amivel feltehetően másokat is megpróbált volna megkárosítani.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy aki cigarettát vásárol, csak hivatalos elárusító helyen tegye! Egyrészt könnyen csalás áldozatává válhat, másrészt a vevő is jövedéki jogsértést követhet el, ami eljárást von maga után.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a Rendőrség és Vám és Pénzügyőrség a közeljövőben célellenőrzéseket fog tartani a nyíregyházi piacokon.Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés